Reminded and Rewinded top 3: Proost!


Cheers  is nog steeds een van de langstlopende series ooit op de Amerikaanse tv. Wie herinnert zich de avonturen van Sam Malone en zijn barpersoneel/gasten niet? Vooral Norm (George Wendt) is bijzonder. Heeft  een zeer wisselende achtergrond van schilder én accountant, drinkt de hele dag op dezelfde plek aan de bar grote hoeveelheden bier maar brengt Cliffie altijd thuis.  Geen probleem, want Norm is een van de dragende karakters van de serie en dan kan het. Daarom deze keer een top 3 van drie andere legendarische personages uit Cheers, die juist eigenlijk bedoeld waren voor een kleine periode in de serie. Maar het liep anders. Net als Norm zijn ze uiteindelijk veel langer in de bar (en het collectieve geheugen) blijven hangen.

1. Cliff Clavin( John Ratzenberger):

imagesJohn deed ooit auditie voor de rol van Norm. Die ging naar George Wendt, maar hij improviseerde daarna met een paar zelfverzonnen feitjes het betweterig karakter dat later Cliff zou gaan worden. De schrijvers wilden hem politieman laten zijn, maar op aanraden van John werd hij postbode omdat hij zo met meer nieuwtjes kon komen waar hij zijn eigen draai aan kon geven. Hij werd voor zeven afleveringen aangenomen, maar het publiek was zo enthousiast over hem dat hij tot het einde van de serie bleef. Daarmee bevindt hij zich in select gezelschap.  Samen met Sam Malone (Ted Danson), Carla (Rhea Perlman) en Norm was hij uiteindelijk in alle afleveringen te zien.

2. Frasier en Lilith Crane (Kelsey Grammer en Bebe Neuwirth)

CHEERS_SEASON4_D3-2Ook Kelsey Grammer werd als Frasier maar voor zeven afleveringen aangenomen. Met name door contrast van snob in een bar werd het personage Frasier een hit. Met  toevoeging van zijn emotieloze vrouw Lilith twee jaar later,  werden de Cranes een van de populairste karakters van de show. Kelsey Grammer maakte een doorstart na Cheers met een eigen sitcom rond Frasier. Het werd letterlijk een vervolg op Cheers, want het werd opgenomen in dezelfde studio, op dezelfde plek waar de bar voorheen stond. ‘Frasier’ werd met net zoveel seizoenen, net zo succesvol als zijn illustere voorganger. Exact 20 jaar na zijn introductie, in 2004, stopte Kelsey definitief met zijn rol.

3.Diane Chambers (Shelley Long)

Diane_Chambers_Cheers_waitress Naast  Lilith , kwam ook de rest van de hele cast van Cheers langs in ‘Frasier’ , behalve Rebecca (Kirstie Alley). De reden daarvoor lag bij de Scientology kerk waar Kirstie lid van is. Over Kirstie gesproken, ze was als ice-queen Rebecca de opvolger van snobistische serveerster Diane die voor de time being dit werk deed. In real life ook, want Shelley Long was in eerste instantie alleen van plan om haar jaarcontract uit te dienen. Ze bleef toch hangen en bleef uiteindelijk 5 seizoenen in de serie. Het publiek was niet meteen gek op opvolger Rebecca en op aanraden van Kirstie Alley  zelf, werd haar karakter veranderd in een neurotisch type en dat sloeg aan, ook bij de cast. Hoewel Shelley Long legendarisch werd in haar rol en nooit meer van Cheers afkwam, was het Kirstie die het langst(zes seizoenen) in de serie bleef, tot het einde.

Dat einde kwam onverwachts. Het was Ted Danson die besloot te stoppen. Aangezien de serie grotendeels om hem draaide, hadden de schrijvers een probleem. Als ultieme redding vroegen ze Woody Harrelson om als zijn gelijknamige personage Woody de bar over te nemen, maar Harrelson was loyaal aan Ted en bedankte voor de eer.Het café dat model stond  en diende voor buitenshots bestaat nog wel. Net als een replicatie van de set. Ben je een keer in Boston, dan weet je waar iedereen je naam kent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s