Reminded and Rewinded Top 3: Beter laat dan nooit


Vorige week vrijdag won ‘Wie is de mol’ eindelijk dan die Televisier-Ring. En dat na zeven keer genomineerd te zijn. Dit programma bij de genomineerden was dan ook net zo’n traditie als  het Sinterklaasfeest. Wel met het verschil dat we de sinterklaastraditie in ieder geval gewoon behouden, inclusief zwarte piet. Want je kunt de ring maar een keer winnen, dus de nominaties voor de Televisier-Ring van ‘Wie is de mol’  zijn verleden tijd. Die zeven nominaties stellen trouwens niets voor als we eens kijken naar een aantal soortgelijke prijzen. Er zijn mensen die hun hele carrière in de categorie ‘Nog nooit een…’ blijven zitten en die prijs maar niet winnen. Deze keer een top 3 met mensen die altijd voor niets naar de uitreiking komen. Decennialang.

1. Bill Maher – 32 Emmy nominaties

De Amerikaanse tegenhanger van de Televisier-Ring, de Emmy, kent ook zo’n traditie. Met het verschil dat het dit jaar ook weer niet lukte voor Bill Maher. Als acteur in 80’s, maar ook nadat hij talkshowhost werd in de 90’s is het elk jaar net niet. Sterker nog, al vanaf 1995 lukt het niet. Zijn eerste show ‘Politically incorrect’ en zijn huidige show ‘Real time’, verloren elk jaar in de categorie ‘Variety shows’. Dit jaar was ‘The Colbert Report’ de winnaar. Bill heeft tig interviews gegeven waarin hij probeert te verklaren waarom Emmy hem zo haat. Hij denkt zelf dat hij zich door zijn uitgesproken mening niet populair heeft gemaakt bij de mensen die juist de winnaar kiezen.

2.Kevin ‘O Connell –  20 Oscar nominaties

Iemand die ook altijd mag meedoen maar nooit wint, is filmgeluidsman Kevin. Ligt niet zo zeer aan zijn werk, dat is allesbehalve prut. Hij zou anders ook niet zo vaak genomineerd zijn. Maar waar ligt het aan? Hij doet al vanaf de 80’s mee in de categorie ‘Sound’ maar ook toen de naam werd veranderd in ‘Best achievement in sound mixing’, veranderde voor hem juist niets. Hij bleef ook daarna elke keer op de stoel zitten. Het grappige is dat Kevin voor elke nominatie een dankspeech schrijft en deze ook allemaal bewaart. Kevin won trouwens wel een Emmy. Dat was voor ‘Lonesome dove’ en wellicht kan hij deze even omhoog gooien en ruilen met Bill. Oh nee, een Oscar won Bill ook nooit.

3.Brian McKnight –  16 Grammy nominaties

Een Grammy trouwens ook niet. Zijn er wel meer. Want Brian McKnight en Grammy’s  is ook niet bepaald als Milli bij Vanilli. Die wonnen wel trouwens. En uiteindelijk weer niet. Hun Grammy was sneller terug bij de organisatie dan de gemiddelde duur van Brian McKnights albums , of als je alleen maar zijn hele rij Grammy-nominaties achter elkaar opnoemt.  Dat Brian nooit won komt omdat… Ja, waarom eigenlijk niet? Verdeel je kansen zeggen ze wel eens, maar daar ligt het ook niet aan. Hij heeft vrijwel elke R’n’B subcategorie gezien en zelfs een gezamenlijke nominatie  met een andere artiest werkte niet. BeBe Winans won zes Grammy’s, maar had in 2002 net zijn jaar niet. Maar Brian gaat er voor gezien zijn single ‘Win’ uit 2000: ” I’ll never give up, Never give in, Never let a ray of doubt slip in,  And if I fall, I’ll never fail I’ll just get up and try again”

Dat is nou mentaliteit, Brian. En alles is nog mogelijk. Want voor je het weet heb de ‘big four’ op je schoorsteenmantel, namelijk een Tony, Emmy, Oscar én de Grammy. Onmogelijk? Nee hoor, 11 mensen gingen je voor, Scott Rudin pakte in 2012 nog de ‘EGOT’.  En het heeft geen haast, actrice Helen Hayes deed er 45 jaar over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s