Mr President – Coco Jamboo (1996)


Het is net herfst, dus gauw nog even een van de grootste zomerhits van 1996. De plaat van Mr President was geen hoogstaand tekstwerkje, maar ‘Coco Jamboo’  wal wel een inkoppertje als zomerhit. Ach, als er maar een lekker zomers ritme in zit. Dat deed de Eurodance groep met een reggae sound, onder andere door T-Spoon (bijna identiek) een jaar later nog eens over gedaan met ‘Sex on the beach’.  Goede formule dus, want dat leverde ook hen een enorme zomerhit op.

Coco Jamboo

Maar Mr President was eerder. In 1996 was ‘Coco Jamboo’ internationaal een voltreffer waarmee de groep ver buiten hun Duitse landgrenzen succes boekte. Tot in de UK en VS aan toe, (toen ook) erg moeilijke landen voor (Eurodance) succes, reikte de plaat de hitlijsten. En in Nederland. Mr President haalde net niet de nummer 1, wel een zeer verdienstelijke tweede plek in de top 40 en werd daarmee de een na succesvolste meneer (Mr Big deed het beter) in de top 40. Dat weer wel.

Satelite One

Dat zijn leuke feitjes, maar Mr President(oftewel Music and Rythm President) was dus geen persoon. Nee, het was de opvolger van de act Satelite One  en een prototype van een Eurodance act, volgens het boekje. Dus dj’s Neumann en Matthiesen waren niet te zien en hadden als uithangborden ook een rapper(Dellroy Renalls ) en twee zangeressen/danseressen(Judith Hildebrandt en Daniela Haak). Opmerkelijk bij deze band is dat de positie van Judith nogal wat wisselingen kende , vooral na deze ene grote internationale hit, maar dat Daniela  en Dellroy altijd de kern van de podiumact zijn gebleven.

Dellroy stopt als uithangbord

Tot het einde van de groep, in 2006. Hoewel het hier in Nederland met name bij dat ene succesje is gebleven, heeft de act in de Duitstalige landen van Europa vrij stabiel en redelijk succes gehouden. Dellroy ,die een groot aandeel had in het schrijven van de teksten voor Mr President, is verder gegaan onder de naam LayZee en is nu schrijver en producer van zijn eigen act. Ondanks dat dat Mr. President hem veel succes heeft opgeleverd , koos hij bewust achter de schermen verder te gaan, vooral omdat hij dan niet meer gebonden is aan bepaalde plichtplegingen die als uithangbord van een act erbij horen.

Swahili

Kom ik tot slot toch weer terug op de tekst van de plaat. Waar ging het nou over? Jambo is Swahili voor hallo, het meer waarschijnlijke en daarmee verbasterde Coco jumbo is slang voor helemaal goed zo. Ok, dan houd ik op over de tekst en laten we het bij die grote hit van zeventien jaar geleden.

Vastleggen in volledig scherm 18-11-2015 212755

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s