BahaMen – Who let the dogs out (2000)


Een van de levensvragen in het prille nieuwe millennium was ‘ Who let the dogs out?’ Geen idee, maar ook de BahaMen zaten met deze vraag.

Junkanoo

Of eigenlijk Anslem Douglas die het nummer schreef. Het gaat over mannen tijdens een avond stappen en werd twee jaar later opgepakt door De BahaMen. Ze gooiden er een iets westers ritme in en scoorden vervolgens een dikke hit in de US. Beter laat dan nooit, de groep bestond al sinds 1977. Ze maakten als High Voltage Junkanoo-muziek, een zeer traditionele muziekvorm uit de Bahamas. Pas in 1991 vormde de groep zich zoals we ze nu nog kennen: Het oorspronkelijke trio werd negen man, de muziek werd gemixt met o.a Jungle en HipHop, en ze veranderden de groepsnaam in BahaMen.

Sport en kids

Toch bleef het ,ondanks de grote aandacht voor het nummer,bij die ene hit. De groep en vooral de plaat is hedendaags nog steeds populair in de US op twee plekken:sportevenementen en kinder-cd’s. Zo namen ze voor de DisneyMania cd’s buiten dit nummer verschillende nummers op, zoals ‘Hakuna Matata’, It’s a small world'(genoemd naar gelijknamige attractie in Disney world) en ‘Bahaman Roller Coaster Ride’. Naar aanleiding daarvan kregen ze vanzelfsprekend verschillende prijzen in de hoek van Nicolodeon. Ook doken ze voornamelijk muzikaal op in verschillende films, maar mochten ze ook zichzelf spelen in ‘My father the hero’.

Hondenliefhebbers

Allemaal leuk, maar doen ze tegenwoordig nog iets? Ja, alleen hoorden we er in Nederland niet zoveel van. Na het succes in 2000 brachten ze nog albums uit, maar de groep was alweer in het grote gat der eendagsvliegen gevallen. Daarmee waren ze meteen ook een van de eersten van de  jaren ’00 en bevinden zich daarmee in het goede gezelschap van acts als Job (wie?) en Bomfunk MC’s (oh die). Natuurlijk tot slot die ene vraag, leuk dat je het vraagt. De band staat inderdaad bekend als grote hondenliefhebbers. Vrijwel elk bandlid heeft een of meerdere honden, behalve Rik Carey. Maar dat interesseert geen hond eigenlijk.

Vastleggen in volledig scherm 19-11-2015 210121

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s