Reminded and Rewinded Top 3: Rustig aan


Niels Geusebroek was ten opzichte van vele andere kandidaten van The Voice’ al wat bekender bij het publiek. Als lid van de groep Silkstone bereikte hij al de top 40 toen de eerste Idols nog moest beginnen. Toch kwam het echte succes pas nadat hij zelf deelnam aan de zoveelste variatie van een talentenjacht in 2011. Na vocalen op enkele grote hits daarna, werd hij door Ruud de Wild gevraagd een nummer te zingen over (en op de hartslag van) het ongeboren kindje van nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood. Dat werd het nummer ‘Take your time’  en nadat het impact maakte in de live-uitzending, slaat het nu ook een gat aan de top van de top 40 en Mega top 50. Daarom deze keer drie al vergeten platen en dito acts die ook adviseerden het rustig aan te doen.

1. Wilson Phillips – Hold on (1990)

wilson_phillips_823_hi_by_jeremy_cowartHun mama’s en papa’s waren zeer succesvol in de 60’s maar bij het aanbreken van de 90’s had dit trio ook hun moment of fame. We waren lekker de 80’s aan het uitluiden en we kenden tot dat moment maar één paar zusjes Wilson. Die waren van de band Heart en die hadden toch  echt een andere vader. De zusjes Carnie en Wendy Wilson van deze act hadden hun roots in The Beach Boys en Chynna Phillips vanuit The Mama’s and the Papa’s. Echt legendarisch als hun beroemde ouders zullen ze niet worden in Nederland. Maar het is een groep dat het nog steeds probeert en na een paar tussenpozen nog steeds bij elkaar is. Het nummer wordt trouwens gezien als een liefdesnummer maar schijn bedriegt: het gaat over de drugs en- alcoholverslaving van Chynna in de 80’s.

2.Dr Robert/ Kym Mazelle – Wait (1989)

hqdefaultKym Mazelle was oorspronkelijk een gospelzangeres maar na haar verhuizing  -midden 80’s- naar Chicago, kwam ze in aanraking met die nieuwe muziekvorm, House. Aan de hand van producer Marshall Jefferson nam ze enkele platen op, maar haar samenwerking met  Blowing Monkeys frontman Dr. Robert, was veruit het grootste succes. Ook in Nederland. Ze verdween daarna een beetje in de vergetelheid, maar dook nog zeer recent op in de Britse versie van de Voice. Was ten opzichte van Niels niet zo’n heel succesvolle carrière-move.  En die Dr. Robert dan? Zit nog steeds bij zijn band, ondanks dat Bruce Howard nog heel wat solowerk heeft uitgebracht. Deze twee werelden werden dit jaar heel compact uitgebracht als de compilatie ‘Halfway to heaven: The best of Blowing Monkeys & Dr. Robert’.

3.East17- Stay another day(1995)

east17-homebg-02Net als bij de Rolling Stones en The Beatles had je ook in de 90’s twee groepen die elkaars tegenhanger waren. Terwijl de heren van Take That een clean imago hadden tot ergernis van Robbie, waren de straatschoffies van East17 juist de ruige optie. Qua muziek viel het wel mee. De platen van de act waren hitlijstveilig, radiovriendelijk en net als hun concurrenten scoorden ze hun grootste hit in Nederland met een ballad. Nadat het succes voor de groep verminderde, vooral door kwesties binnen de groep en buiten de muziek om, bleef de groep onder de naam E-17, oh nee toch East 17, maar wel met wisselende aanwezigheid van Brian Harvey platen maken. De huidige stand is drie groepsleden zonder Brian en een comebackalbum ‘Dark light, dat vorig jaar uitkwam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s