Een keer, maar nooit meer: Mc Miker G / DJ Sven – Holiday rap(1986)


Eigenlijk klopt de titel niet helemaal. Het was niet na één keer afgelopen, maar iedereen kent met name  Mc Miker G / DJ Sven van die ene hit. Nooit meer klopt wel, want de kans dat het duo ooit nog samen optreedt is nihil, zeker vanuit de hoek van Sven.Dat is nu , maar wat ging het hard voor de veenheren Sven van Veen(Dj Sven) en Lucien Witteveen (MC Miker G) daar in dat 1986. Door dat wereldwijde succes van ‘Holiday rap’ werden de heren geleefd en dat brak het duo snel op. Binnen een jaar al.

Ontmoeting in Long Beach

In discotheek Long Beach in Hilversum ontmoetten de twee elkaar en zoals altijd met novelty-hits begon het als een grap. Ze waren allebei een beetje met rap bezig en waarom zouden ze dan niet samen wat gaan doen? Dat ‘ iets samen doen ‘ resulteerde een demo met de ‘Holiday’ sample van de net populair geworden Madonna en een ander refrein op Cliff Richards ‘Summer Holiday’.

Ben Liebrand

Het werd vervolgens als een geheel aan elkaar gemixed door Ben Liebrand. De impact was groot, de plaat werd in tientallen landen een enorme hit, zo ook in Nederland.Het  succes duurde tot in 1987, daarna ging het snel bergafwaarts. Commercieel zeker, na een opvolger en een comeback ging het duo uit elkaar.

Lucien  Witteveen

Hedendaags is Sven onder andere sidekick bij Somertijd op Radio 10. Voor Lucien liep het anders. Het grote succes en de onvermijdelijke val kwam hard aan en nadat het grote geld was verdampt, liep hij  uiteindelijk dakloos en verslaafd rond in Amsterdam.  Vooral de afgelopen jaren is er aandacht geweest voor Lucien en leek hij weer op te krabbelen. Hij pakte het rappen in ieder geval weer op met het (eenmalige project) Breakbaar’ van Lions Den uit 2009, en zijn verdere samenwerking met  Dennis T.

Zo zie je maar, achteraf gezien was het een te gek jaar, maar het vakantie-gevoel duurde hier ook niet lang en was dus ring-reng-a-dong snel over…

Vastleggen in volledig scherm 4-11-2015 234041

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s