The Osmonds – Crazy Horses(1972)

Echt zo’n nummer voor in de auto is deze plaat van de broertjes Osmond. Energiek, hard en snel. Snel is trouwens niet het woord als we het hebben over het eerste succes van de broertjes.Het succes concentreerde zich in Nederland vooral in de eerste helft van de 70’s.  Dat wat de uitkomst van een lange weg en dat is weer een mooi bruggetje naar hun hit ‘Crazy Horses’.

The Osmond five

De broers waren namelijk al sinds de 60’s bezig.  Nee, vrijwel de gehele 60’s. ooit begonnen als groep om geld op te halen voor hun (mormoonse) kerk, kwamen ze door een tip in de Andy Williams Show terecht. Ze werden in de show terugkerende gasten en dat booste hun bekendheid enorm. Doordat platenmaatschappij MGM de groep ging promoten als de tegenhangers van de Jackson 5, liepen ze in de Us en wij daarna in Nederland dan eindelijk begin 70’s warm voor de groep.

Donny en Marie

In een tijd met twee tv-zenders traden ze eind 1972 op bij onze tegenhanger van Andy Williams, Mies Bouwman,  en dan ziet heel Nederland je. Deze plaat bereikte daarna ook makkelijk de toppositie en dat was de opstap voor nog een nummer 1 en vele hits in de eerste helft van dit decennium.Ondertussen kregen we ook nog Donny solo, zus Marie solo en de combinatie broer Donny met zus Marie.  Die twee gingen nadat het succes minder werd verder als hosts in de gelijknamige talkshow.  Deze liep tijdens de rest van de 70’s, en daarmee werden de jaren ’70 het decennium voor de familie Osmond.

Paardenkracht

Die overheersing begon met dit nummer, met de clip waarin er een glansrol is voor de drummer …die er niet is. Whatever, even koffie drinken waarschijnlijk, maar  het nummer is niet alleen perfect voor in de auto. Nee,  het gaat ook nog eens over auto’s.  Want anders dan de titel doet vermoeden, gaat het over de PK’s en de vervuiling wat het zich toen ook mee zich meebracht. Muziek met de boodschap niet te veel gaan kloten met de natuur en de voorloper van de zure regen hype in de 80’s.Het paste goed bij het cleane imago van de broers.

Zo vertelde Donny ‘Puppy love’ Osmond recent dat het nummer vooral de boel een beetje opschudde. Men verwachtte niet zo’n rocknummer en dito album van hen. Hij beschouwt het als een eer dat van alle bands Metallica het nummer nog coverde. Met het energieke nummer ben je dus zo thuis. Het nummer is ultra-kort (2.30), dus dan moet je wel om de hoek wonen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s