The Breakfast club – Right on track (1987)


Als je de Breakfast Club zegt, dan zeg je de film van John Hughes. Dat de naam Breakfast Club nu alleen maar bekend is vanwege de film, heeft de gelijknamige groep aan zichzelf te danken.  De band had namelijk een enorm talent in de gelederen, namelijk Madonna. Achter het drumstel. Echt waar, hoe onwaarschijnlijk dit klinkt, is dat meteen de reden dat Madonna beroemd werd en de band maar één hitje scoorde.

Madonna

Want Madonna wilde zingen.  Toen dat niet ging gebeuren, vertrok ze met toenmalige vriend en bandlid Stephen Bray naar haar nieuwe band, Emmy & The Emmy’s. Ondanks vele optredens, hebben we daar qua hits nooit van gehoord. Dat komt vooral omdat Madonna al bezig was om zich volledig te richten op een solo-carrière. De band is echt een opstapje geweest. Toch zijn er er opnamen bekend van de band en is het heel wat later en achteraf als een album uitgebracht. Echter,in de 80’s zelf gingen Madonna en haar Emmy’s snel uit elkaar.

Jellybean

Ze bleef met Stephen wel werken aan nummers die later de basis zijn geweest voor haar eerste solo-album ‘Madonna’. Een groot aandeel aan dat album had naast Stephen ook onder anderen producer John ‘Jellybean’ Benitez. Hij kende Madonna en Stephen al sinds ze in de Breakfast Club zaten en was inmiddels een bekende producer die zelf ook hits zou gaan scoren.  Net als Madonna. Ja, want met deze twee heren in een rol achter de schermen, stond het duo namelijk aan de basis van veel Madonna’s werk in de 80’s en daarom blijft met deze band de vraag: wat als?

Emmy & The Emmy’s en Madonna

Want wat als Madonna zangeres was geworden van de band? Of Stephen meer op zijn strepen was gaan staan, volgens haar tegenstanders?  Het is moeilijk te voorspellen, gezien het geringe succes van de band Emmy & The Emmy’s.  Daarbij keerde Stephen met heel wat ervaring weer terug naar de Breakfast Club,maar bracht de band uiteindelijk een te vergeten album uit en kennen we alleen die ene grote hit.

Derde kippetje

En die bizarre video. Het gerucht blijft dat Madonna  het derde kippetje, oftewel een van de verklede danseressen(geheel rechts) is. Gezien haar link met de band niet zo vreemd. Wat zeker wel  feit is: de 7” remix werd (niet geheel toevallig) gemaakt door, hebben we hem weer, Jellybean.

Vastleggen in volledig scherm 19-11-2015 222112

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s