Reminded and Rewinded Top 3:Last one standing


That’s 70 show was nou net zo’n comedy waar je het gevoel had dat het daadwerkelijk in de jaren’70 was opgenomen, De kleding, de muziek,  de zeitgeist…alles klopte.  Behalve het moment van opname dan, want de serie was hartstikke 90’s toen het begon. Omdat het niet in de echte 70’s was, zijn alle castleden nog in leven.

Behalve een dan. Vorige week kwam het bericht naar buiten dat Lisa Robin Kelly, die zus Laurie speelde in serie, na een dramatische periode is overleden in een afkickkliniek.  Komt ik op het omgekeerde  en kijken we bij  70’s series wie van van de hoofdcast de langstlevende was/is.

1. Diff’rent Strokes –  Willis Jackson(Todd Bridges)

Todd-Bridges-as-Willis-diffrent-strokes-16733030-574-424Watchoo talkin’ ‘bout, Willis? is de bekendste catchprashe van deze serie, dat begon eind 70’s maar eigenlijk meer bij de 80’s hoorde. Maar goed,  Gary Coleman, de ster van de serie, was deze oneliner  zo zat dat hij besloot na het stoppen van de serie deze  nooit meer uit te spreken. Met hoge uitzondering deed hij het nog een keer in Married with Childeren en The Simpsons. Coleman bleef voor het publiek altijd verbonden aan deze serie en is tot zijn overlijden in 2010 nooit meer afgekomen van deze casting. Todd Bridges, zijn broertje in de serie, is van de hoofdcast als enige in leven. Hij heeft veelal kleine rollen gedaan waaronder de parodie op Diff’rent Strokes. In ‘After Diff’rent Strokes:when the laughter stopped’ speelde hij mee, maar wel op een andere manier. Een andere acteur speelde Todd Bridges en de echte Todd  speelde een drugsdealer. Tja, iets ander uitgangspunt.

2.Are you being served – Mr Rumbold(Nicolas Smith)

tve16155-38-23Ook deze serie had iets onlosmakends. Naast legendarische typetjes als Mrs Slocomb, Mr Humphries en Miss Brahms is ‘Are you free?’ immers een van de bekendste oneliners uit deze Britse serie. Locatie was warenhuis ‘Grace Brothers’ en de serie liep van 1972 tot 1985. Het kreeg daarna een doorstart met vrijwel dezelfde cast onder de naam Grace and Favour. De serie is zo eindeloos herhaald dat veel mensen denken dat de vaste cast nog in leven is, Nee, hoewel dat nog zeer recent grotendeels wel zo was. In de afgelopen 3 jaar overleden vier hoofdcastleden vlak na elkaar met recent Frank Thornton die Captain Peacock speelde.  Van de hoofdpersonages leefde de afgelopen jaren alleen Mr. Rumbold oftewel Nicolas Smith nog. Hij heeft na het ‘Are you being served / Grace and Favour’ tijdperk niet meer in een langdurige serie gespeeld en (instant update) overleed op 7  december 2015.

3.Bewitched – Tabitha en Tabatha Stevens (Erin en Diane Murphy)

bewitched04mEigenlijk niet een persoon , maar een tweeling zijn overgebleven van de cast. Op zichzelf niet zo gek, ze speelden in de serie allebei de dochter van Darrin en Samantha en waren veel jonger dan de rest. Dick York, die Darrin speelde, verwarde ik altijd met Larry ‘JR’ Hagman, maar dat terzijde.  De serie kenmerkte zich door verschillende acteurs voor dezelfde rol. Zo werden de zusjes Murphy ook vaak gewisseld, maar uiteindelijk was Diane de back-up. Erin is uiteindelijk niet een actrice geworden met vele rollen. Nadat de  serie eindigde heeft ze reclamespotjes gedaan en maar enkele rollen aangenomen. Ze is nu  actief als vertegenwoordiger van de serie, mede doordat ze (met haar zus) het enige overlevende hoofdpersonage is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s