Stevie B. -Because I love you(The postman song) (1991)

Tja, 1991. Het jaar dat de muziek eigenlijk nog niet wist welke kant het op moest gaan in het nieuwe decennium. Het legde daarmee met verschillende muziekstijlen de basis voor het verdere verloop van de 90’s. Maar het was ook het jaar van de korte achternamen, zo kwamen we in 1991 Heavy D, Timmy T. en Stevie B. tegen. Die laatste met zijn ‘Because I love you’.

(Latin)Freestyle genre

En die laatste profiteerde samen met Timmy T., nog even optimaal van de aflopende populariteit van het (Latin)Freestyle genre. Freestyle is elektronische muziek met vaak Latin invloeden en  artiesten komen dan ook met name uit de gemeenschap van Engels sprekende latino’s uit Florida en New York. Vooral in de 80’s waren deze artiesten in de US succesvol geweest en aan het einde van het decennium sloeg het genre meer de kant van ballads op. Een goed voorbeeld is ‘Little Jackie want to be a star’ van Lisa Lisa & The Cult Jam uit 1989, maar dat was net zo goed ook deze ballad van Stevie.

Postman song

Steven Bernard Hill, zoals hij volledig heet,  brak buiten de US volledig door met deze plaat. Niet alleen in de UK, maar ook in Nederland pakte hij een top-3 hit. Het nummer was niet eens zo nieuw, het werd al in 1985 geschreven door een goede vriend van Stevie, Warren Allen Brooks. Vooral de eerste zin ‘I got your letter from the postman just the other day’  vonden beiden zo sterk, dat ze het verwerkten in de titel van de plaat. Dat ze dat goed hadden gezien, bewijst wel het feit dat het nummer nu nog vooral bekend staat als ‘The postman song’.

Kies samen met Stevie een nieuwe richting

Stevie B. is hedendaags wat minder bekend. Vooral door de softere kant op te gaan werd Freestyle steeds minder mainstream en werd het begin’90s ingehaald door de toen heersende stijlen als Grunge en Swingbeat (New Jack Swing). In Nederland bleef Stevie een eendagsvlieg, in de US reikten zijn platen nooit meer de posities die in de 80s zo gewoon waren.  Hoewel hij  nog steeds wordt gezien als een vaandeldrager van de Freestyle, moet hij nu ook erkennen dat hij  zich muzikaal moet aanpassen aan de muzikale smaak van nu.  Geheel in de stijl van de huidige tijd vraagt hij daarom op Facebook aan zijn fans welke muzikale kant hij op moet gaan. Reacties hoeven in tegenstelling tot 1991 niet via de postbode. Suggesties kun je gewoon  hier droppen.

Vastleggen in volledig scherm 19-11-2015 225418

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s