Flashback 1984:Heren, heren!


Tijd voor een nieuw onderdeel op de site. Kort ingaan op een gebeurtenis op tv, in de media of de muziekwereld aan de hand van een oneliner. Vandaag een van de bekendste vechtpartijen op de Nederlandse  tv, tijdens de show van Karel Van de Graaf. Een van de bekendste tv-momenten van de 80’s. En de redding van Karel’s talkshow.

Explosief

De talkshow ‘Karel’ van Karel van de Graaf was geen opvallende show op de Nederlandse tv. Sterker nog, men overwoog te stoppen met de show. Tot die ene show op 3 december 1984. De setting was bij voorbaat explosief. Tegenstander van toenmalig legerleider Bouterse in Suriname, Paul Somohardjo, werd tegenover Rob Wormer gezet die pro-Bouterse was. Met de december-moorden (waar Paul aan ontsnapte )nog niet zo lang gebeurd, raken de gemoederen oververhit en loopt het uit de hand nadat de chauffeur van Wormer, Evert Tjon a Sin, zich vanuit het publiek met de discussie bemoeit.

Schietpartij

Achter de coulissen is vervolgens zelfs een schietpartij. De dader is nooit gepakt, maar het wapen werd maanden later in het gebouw van de AVRO teruggevonden. Het tv-fragment is legendarisch, vooral omdat het live was. Maar het meest legendarische aan alles was presentator Karel van de Graaf. Hij schreef een van de bekendste oneliners uit de Nederlandse tv-geschiedenis op zijn naam. Met het sussende ‘heren, heren’ probeerde hij te redden wat er te redden viel. De situatie redde hij niet maar hij redde wel zijn show, want ‘Karel werd uiteindelijk een van de langstlopende Nederlandse talkshows van de vorige eeuw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s