Reminded and Rewinded top 3: Ze leefden nog lang en gelukkig…


Of niet? Geen idee, want veel bekende tv-shows werden abrupt geschrapt en kwamen nooit meer terug. Het publiek bleef met een nasmaak zitten omdat de verhaallijn(en)  niet afgerond zouden zijn. Onterecht, want er zijn series die best een einde hadden, maar door net iets te lang doorgaan, omdraaien van volgorde in uitzending van de afleveringen kwamen achteraf gezien die afrondende laatste afleveringen eerder op de buis. Vandaag dus alsnog een mooi afgerond einde van drie hele bekende series.

1. Married with Childeren – Aflevering:  Breaking up is easy to do (11e en laatste seizoen)

Tot verrassing van het publiek, maar misschien nog wel groter verrassing van de cast zelf, werd de serie na het elfde seizoen plotseling gecanceld. Na een uiterst succesvolle run, eindigde de serie abrupt en hoorde bijvoorbeeld Ed’ O Neill(Al Bundy) het nieuws van mede toeristen op zijn vakantie. De  serie, die in tegenstelling tot andere Amerikaanse sitsoms vrij grof was en geen zoetsappige scenes kende, werd in de US populair nadat Terry Rakolta een campagne tegen de serie  begon na het zien van een aflevering over een lingeriewinkel. De rode lijn in de serie was het permanente gebash tussen Al en Peggy. De twee leken een niet zo’n gelukkig huwelijk te hebben. Deze verhaallijn werd in het laatste seizoen over drie afleveringen verspreid en extra aangedikt. Al en Peggy gaan zelfs gescheiden van elkaar wonen en een een definitieve scheiding is heel dichtbij. Uiteindelijk komt Al weer terug nadat hij tot de conclusie komt dat hij en Peggy voor elkaar bestemd zijn, wat hij ook doet of juist niet doet.

2. Spin City -Aflevering:Chinatown( 6e en laatste seizoen)

Een aantal fans zeggen dat het einde is begonnen met het vertrek om gezondheidsredenen van Michael J. Fox en drie andere hoofdkarakters. Zou kunnen, maar de serie heeft bijna de helft van de afleveringen gedraaid met de nieuwe cast. De reden ligt grotendeels dan ook aan het feit dat simpelweg de verhaallijnen op begonnen te raken. De kern van de serie was de ambtsperiode van de burgemeester van New York en zijn staf. In een democratie komt die een keer aan zijn einde of krijgt deze een vervolg. Daarom kan de aflevering, draaiend om de herverkiezing van The Mayor, worden gezien als een afronding.  In de aflevering waarin hij wordt herkozen na heel wat strubbelingen op verkiezingsdag, wordt vooral duidelijk dat de burgemeester en zijn staf veel closer zijn dan ze in de hele serie hebben uitgesproken.

3. Scrubs -Aflevering: My finale part 1 &2( 8e en een na laatste seizoen)

Scrubs was JD, of Zach Braff. Wat jij wil. Feit is wel dat de serie zich vooral onderscheidde door de voice-over van John Dorian en zijn bizarre dagdromen. Hoewel de serie het negen seizoenen volhield, zijn voor velen de laatste afleveringen van seizoen acht echt het einde. Dat was ook eigenlijk de bedoeling nadat acteur Zach Braff zijn afscheid aankondigde. Met het afscheid van het ziekenhuis en een gesettelde J.D. was Scrubs mooi afgerond, maar producer Bill Lawrence wilde graag een doorstart maken en vroeg Zach om in ieder geval gastoptredens te doen.  Ondanks het niet definitieve afscheid van JD ging de serie qua kijkers hard achteruit en werd de serie na het extra seizoen definitief gestopt. Voor velen was seizoen acht ook het einde omdat de belangrijkste vraag werd beantwoord over de serie. Het had de fans jarenlang beziggehouden, maar in die ene aflevering werd dan eindelijk de naam van de conciërge bekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s