Aerosmith – I don’t want to miss a thing(1998)

Peter Buck van R.E.M. heeft ooit gezegd: ” Als je bent opgegroeid in de jaren 70’s, dan ben je gek op Aerosmith.”  En zo is het ook wel. Tussen ‘I don’t want to miss a thing’en het eerste optreden van de band op de Nipmuc Regional High School zit zo’n 28 jaar. Na de start in 1970 maakte de band een indrukwekkende opmars in dat decennium. Aerosmith is nu de bestverkopende Amerikaanse hard rock band aller tijden en ze hebben ook de meeste gouden en platinum platen als Amerikaanse band.

Walk this way

Hoewel ik de bio in een paar zinnen lijk samen te kunnen vatten, moet er bij worden gezegd dat de band op zijn gat lag rond de wisseling  tussen de ’70’s en ’80’s. Dat de band tot op heden bestaat, komt mede door Joe Perry. Hij kwam in de mid-80’s weer terug bij de band en daarna ging het zelfs in Nederland een stuk beter.De band bestond namelijk al meer dan 15 jaar, toen we hier in 1986 kennismaakten met de band .  ‘Walk this way’, een samenwerking met Run-D.M.C. , is meteen ook tot op heden de grootste hit voor de band in ons land. In 1998 wisselden de bands stuivertje. In het jaar dat Run-D.M.C. juist haar grootste hit scoorde in Nederland, werd ‘I don’t want to miss a thing’, de een na grootste voor Aerosmith.

Liv Tyler

Hoewel het nummer bestemd was voor U2, ging het nummer van Diane Warren toch naar Aerosmith. De belangrijkste reden was Liv Tyler, dochter van zanger Steven. Zij kreeg een hoofdrol in de film waar het nummer voor bestemd was, Armagaddon.  Joe Perry vertelde later dat er wel even twijfel was bij de band, niet zo zeer  vanwege het feit dat het een ballad was, maar een cover. Tijd was er niet echt, dus nadat de band de film had gezien werd het nummer in drie dagen opgenomen. De videoclip waarin Steven en Liv voor de tweede keer samen te zien waren, had nog een paar hobbels. Steven blesseerde zijn voet vlak voor de opnamen. Daarom is hij alleen maar tot zijn middel te zien.

Armagadon

Ondanks dat ongemak en de vluchtige opname, groeide het nummer uit tot een van signaturensongs van de band. Het leverde een Oscar-nominatie op voor Armagadon en werd hun grootste hit in de US met vier weken op 1. In Nederland lukte dat net niet, alweer. Ach, Aerosmith is in dat opzicht in goed gezelschap. Het haalde net als tijdgenoten als Led Zeppelin, Status Quo, The Who en Metallica nooit die hoogste plek in de top 40.

Vastleggen in volledig scherm 10-11-2015 192046

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s