Dune-Hardcore vibes(1995)


Het was soms best verwarrend in de 90’s. Zo had je de act Nuke. Dat waren dj’s Torsten Stenzel en Zied Jouini. Van het project hebben we maar een keer kunnen genieten, namelijk door de hit ‘Nana’.  Maar die bedoel ik niet. Wacht eens, in 1995 dook er een gozer op, Duke. Dat was die gast van ‘So in love with you’. Hij had jarenlang geprobeerd de charts te bereiken, maar nadat Norman Cook  zich ging bemoeien met zijn werk, scoorde ‘The wonderboy of white soul’ Mark Adams eindelijk zijn enige grote hit.

Verena von Strenge en opper-dj Oliver

Maar eh, Nuke, Duke…Dune! Die bedoelde ik. Dune zat overal net tussen in. Op de helft van de 90’s kwamen ze met een sound dat een beetje nostalgisch deed overkomen. Zo gooiden ze er techno van begin 90’s in en maakten ze gebruik van een zangeres die op de voorgrond trad als in de tijd van Eurodance. Maar al met al deed de act wel met de muziek-mode mee door er happy hardcore vibes in te gooien. Wellicht daarom zo’n enorm succes. Dune is net als Scooter een Duits trio, maar bestaand uit Oliver Froning ,Jens Oettrich en Bernd Burhoff.Die Oliver was opper-dj van het stel en samen met Verena von Strenge was hij het gezicht van de band. Althans  later pas, op Hardcore Vibes is ze niet horen, wel het nichtje van Oliver.Daar begon het allemaal mee.

Can’t stop raving

De act groeide uit tot een van de populairste acts in hun genre in de top 40. In de jaren’90 wisten ze met platen als ‘Can’t stop raving’ en de Queen-cover ‘Who want to live forever’ de top 40-hits-teller op 7 te krijgen inclusief 4 top-10 hits. Verena heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes en sound van de act op het hoogtepunt. Of het aan de verminderde populariteit van de happy hardcore heeft gelegen of aan het vertrek van Verena: Ze hebben alleen met haar als zangeres in de top 40 gestaan.

Slapende act

Daarna hadden ze o.a. Tina Lacebal. Dat was een vriendin van Oliver’s vriendin, dus hij heeft niet ver hoeven te zoeken. Verena’s solo-avontuur kwam trouwens niet echt van de grond. Hoewel ze uiteindelijk weer is teruggekeerd bij de groep, is Dune is nu een ‘slapende act’. Het heeft sinds het midden van ’00’s geen nieuw werk meer uitgebracht. Maar dat betekent niet dat je ze niet meer kan aanschouwen. Heb je een bedrijfsfeestje? Hierrr kan je ze boeken.

Vastleggen in volledig scherm 20-5-2013 141420

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s