Melodie MC – Dum Da Dum(1993)


Tijd voor een van de lekkerste Eurodance-tracks uit de 90’s. Die van Melodie MC met ‘Dum da dum’. Maar wie was die gozer alweer?

Kent Lövgren en de rest

Nou, het was meer een project. De echte naam van de Melodie MC-rapper was en is nog steeds Kent Lövgren. Oh, dat komt uit Zweden. Inderdaad. En bij hem  vonden we producer/ schoolvriend Stattik (Erik Svensson) en op de achtergrond hadden we de bij-rapper Modest. Deze stond er inderdaad wat bescheiden bij en daarbij bekte zijn echte achternaam Lindberg wat minder.

Zangeressen

Verder trok Melodie C een heel blik zangeressen open. ‘Dum Da Dum’ werd bijvoorbeeld eerst ingezongen door Pia Sjöberg maar de versie die we allemaal kennen werd gezongen door Mayomi. Naast andere zangeressen is in het rijtje ook Jocelyn Brown een opvallende naam.Zij kwam eigenlijk voor één of twee nummers over naar Zweden, maar het eindigde uiteindelijk met zeven nummers en zo heeft zij een grote bijdrage aan het derde album van de act, ‘the ultimate experience’. Tuurlijk, op het podium zou dat druk worden, al die verschillende zangeressen, dus daarom zag je alleen lead-zangeres Johanna Ljungberg en achtergrondzangeres Susanne Bertlin.

Hype over

Na de Eurodance-hype was het de zoveelste act die we niet meer terugzagen in de hitlijsten.Maar het einde was vooral in homeland Zweden nog niet in zicht  en daar ging de act nog wel even door. Zo kwam er  in 2009 nog een nieuwe versie van ‘Dum Da Dum’ uit.  Volledig aan ons voobij gegaan.En what about  Kent?  Hij is weer gaan studeren, doet hedendaags iets met P.R. en marketing. Daarbij heeft hij onder zijn oude artiestenaam een internetradiostationnetje en een twitteraccountje. Druk baasje, die zien we nog wel een keer terug. Al is het alleen op een ‘back to the 90’s ‘, denk ik.

Vastleggen in volledig scherm 8-11-2015 230800

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s