Luniz- I got 5 on it(1996)

Het duo Yukmouth(Jerold Ellis Jr.) en Numskull(Garrick Husband), oftewel Luniz, pakten met “I Got 5 on It” toch onverwacht de koppositie en dat was best knap plaat voor een plaat die de uitvoerders zelf ook niet uit konden leggen.De uitdrukking “I Got 5 on It’ stond volgens velen voor een soort slang om aan te geven dat er maar 5 dollar te besteden was voor iets van 10 dollar. Dat iets kon van alles zijn, aldus de verhelderende uitleg van Numskull in die tijd.

Operation Stackola

Whatever en lekker boeiend, de plaat maakte o.a gebruik van Club Nouveau’s ‘Why You Treat Me So Bad’ en Kool and the Gang’s ‘Jungle Boogie’ (1973). De versie van Luniz deed iets wat deze andere platen niet deden:de nummer 1 bereiken. Daar bleef het dan ook bij, of eigenlijk niet helemaal. Luniz brachten na hun debuut ‘Operation Stackola’ nog drie albums uit,maar in NL was het voorbij voor de heren. Een tijdje later ook voor het duo.

Yukmouth

De eerst zulke goede vrienden gingen tijdelijk als duo uit elkaar nadat Yukmouth een solo-uitstapje wilde gaan doen. Maar nadat ze weer nader tot elkaar kwamen, namen ze in 2005 het weinig succesvolle vierde album ‘Silver and back’ op. Het project ligt nu op een laag pitje, en beide heren hebben hun eigen projecten, maar Yukmouth sluit een hernieuwde samenwerking niet uit. Wellicht dat ze in de toekomst dus qua albums dan ook 5 on it hebben.

Vastleggen in volledig scherm 25-11-2015 205511

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s