Michael Jackson – Who is it? (1992)

Statistisch gezien is 27 een beruchte leeftijd in de muziekwereld. Een opvallend aantal musici overleed op deze leeftijd. Buiten de kerngroep van 6 personen is de lijst veel langer. Als in die lijn de overstap naar de filmwereld wordt gemaakt, dan zijn er daar ook legio voorbeelden van. Een voorbeeld is bijvoorbeeld acteur Jonathan Brandis. Een van de bekendste films waar hij in heeft gespeeld was ‘It’.

It

What’s it? Het is de verfilming van het beroemde verhaal van Stephen King. Het verhaal en film is verdeeld in 2 delen, waarin een groep kinderen het kwaad verslaat.In het tweede gedeelte speelt het verhaal zich 30 jaar later af, waar de inmiddels groep veertigers opnieuw de strijd aan gaat met Pennywise. Jonathan speelde de jongere versie van karakter Bill Denbrough, de oudere versie werd door Richard Thomas gespeeld. Maar wat is het kwaad dan, Who’s it? Dat wordt niet helemaal duidelijk, maar het openbaart zich o.a. in de vorm van Pennywise the clown(gespeeld door Tim Curry).

Who is it?

Die clown was knap dangerous en zo hebben we het bruggetje. Want ‘Who is it? was een vraag die ook Michael Jackson zichzelf stelde. Had niets met die film te maken, maar meer met de vraag met wie zijn vriendin vreemd ging. Althans, zo wordt het in het nummer gesuggereerd. In de bijbehorende videoclip was een call-girl te zien die zich elke keer een andere gedaante aanneemt en de kijker wanhopig deed afvragen wie zij nou eigenlijk was. Was het Eva, was het Diana? Ze had een heel arsenaal aan naamplaatjes en het was ook als kijker raden wie ze nou was.

Anonieme actrice

In de clip wordt duidelijk het door Michael gevonden naamplaatje ‘Alex’ niets met vreemdgaan te maken heeft, maar dat het simpelweg een van haar schuilnamen is. Opgelost. Hoewel, what about die actrice in de video dan? Who is she? Geen idee. Er is helemaal niets te vinden over de actrice. Sterker nog, ze wordt op zeer goed op de hoogte zijnde sites als IMDB.com ook nergens in de credits vermeld.

E’Casanova

E’Casanova en David Fincher wel. E’Casanova is een van de bekendste imitators van Michael Jackson. Michael was aan het touren en voor bepaalde shots werd hij gebruikt om de clip toch af te krijgen. David Fincher was de regisseur van de clip en muziekvideo’s was het eerste opstapje voor hem naar het grotere werk, het filmwerk. Met films als ‘Fight club’, ‘The Game’,  ‘Social network’ en Se7en is hij nu een van de grootste namen in de filmwereld.

Give in to me

Hoewel de video en single door de fans als een van hun favorieten wordt beschouwd, was Michael er minder blij mee. Hij keurde de video af en de plaat zelf zou worden vervangen door de release van ‘Give it in to me’. Nadat Michael het nummer a-cappella zong bij Oprah Winfrey, was de respons zo groot dat de plaat alsnog uitkwam en het in de US werd begeleidt door een compilatievideo. Allemaal goed en wel, maar de oorspronkelijke video hieronder is beter.

Vastleggen in volledig scherm 25-11-2015 211603

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s