Een keer maar nooit meer:Warren G./Sissel – Prince Igor(1997)

Rap en klassieke muziek, kan dat? Ja dat kan. Dat bewees de Rapsody. Zij voegden Sissel en Warren G bij elkaar en dat leidde tot ‘Prince Igor’. Goed, niemand kent het meer, maar bij een klein publiek blijft het een klassieker.

Nate Dogg

Tot verrassing van iedereen werd ‘Prince Igor” een dikke top10-hit. Een eenmalige samenwerking tussen Warren G. en Sissel Kyrkjeb, dat wel. Warren G.? Dat was toch die rapper die samenwerkte met Nate_Dogg? Inderdaad, goed opgemerkt. Vooral die hit ‘Regulate’ is blijven hangen. Het is uiteindelijk niet goed gegaan met de gezondheid van de man trouwens, Nate Dogg overleed in 2011.

Rapsody

Maar wat was nou dat Rapsody-gedoe?Was een ideetje van Mercury Records. De Rapsody is geen band, maar meer een projectje. Het concept was simpel:Amerikaanse rappers met Europese (opera)zangers of zangeressen,En het pakte goed uit. De combinatie van rap en klassieke muziek bleek een gouden greep. Het leidde tot een complete cd, namelijk ‘Overture:Hip Hop Meets Classic. En dat werd een groot succes, want het sprak een groot publiek aan. En hoe! Het bezorgde Warren zijn grootste hit in NL tot nu toe.

Regulate

Toch was het voor Warren weer zijn laatste succesje in de hitlijsten. Dat terwijl hij in 1994 juist was hij doorgebroken met het al genoemde”Regulate’,het was in die tijd een van de grootste hits van 1994. De samenwerking met Sissel op deze plaat was achteraf juist zijn (voorlopige)afscheid van de top 40, maar het project maakte ook de weg vrij voor andere rappers die in de picture wilden staan. Bijvoorbeeld die andere rapper die net een jaar eerder zijn comeback had gemaakt…

Vastleggen in volledig scherm 25-11-2015 215142

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s