Een carrière in een cirkelje : Edie Brickell and The New Bohemians

Een cirkel zie je vaak als oplossing voor alles wat niet mag of slecht is. Verbodsborden in het verkeer zijn cirkelvormig, er zijn legio cirkels om aan te geven waar iets wel of niet mag. In de top 40 stond een cirkel altijd voor wat goeds naar mijn mening. Neem nu Edie Brickell and the New Bohemians.

Cirkels en bruggetjes

Je weet dat ik gek ben op bruggetjes ben, maar bij deze act en plaat komt het vanzelf. Het is een aaneenschakeling van bruggetjes. De groep is altijd een eendagsvlieg gebleven maar ze scoren in eigen land  echter nog een tweede hit met ‘What I am’. Juist deze is gekozen tot een van de grootste one hit wonders bij VH1, omdat ze zich daar baseren op de bovenste top 20. Het nummer is bekend geworden bij het Amerikaanse publiek vanwege een optreden bij Saturday Night. In die aflevering ontmoet Edie haar man Paul Simon die daar samen met in de US bekende kettingrokende Morton Downey Jr. aanwezig is. Kort daarna bracht de band “Shooting Rubberbands at the Stars’ uit en dat debuut is meteen het laatste. Mooi, maar dat bruggetje dan?

Carter Albrecht

Juist de begrippen kettingrokend en shooting kwamen weer bij elkaar als voormalig New Bohemian Carter Albrecht in 2007 aan zijn eigen bizarre einde komt. Er wordt beweerd dat een gevaarlijke combinatie van drank en Chantix (tegen stoppen met roken) bij Carter het licht uit doet gaan en dat hij daarna flipt. Om nog steeds onbekende redenen stuift hij naar zijn buurman’s huis en die voelt zich zo bedreigd, dat hij Carter door het hoofd schiet. Shooting bullets at Carter dus. En Edie? Die richt in hetzelfde jaar met haar stiefzoon ‘The heavy circles’ op en dat is weer een directe verwijzing naar haar enige en grootste hit in NL. De cirkel is weer rond…
edie brickell

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s