Engelse Elvis: Shakin’Stevens

In tv-series heb ik altijd een zwak voor een bij-karakter. Zo’n personage dat geen hele grote rol speelt, maar wel wordt gemist als deze eens niet komt opdraven. Bij The Dukes of Hazzard was dat politieagent Rosco, bij Psych is dat Woody, de geflipte lijkschouwer. In de hitlijsten is dat zo’n artiest die wel voor langere tijd aanwezig is, zijn/haar hitjes meepakt en later in de ‘Oh ja’ categorie valt. Zeg maar een soort John Spencer, de Nederlandse Shakin’ Stevens, eind 80’s. Die Shakin’ was weer de Elvis Presley uit Wales. Oh ja.

Dunne Elvis

Dat was trouwens letterlijk, gezien zijn geboorteplek maar ook zijn doorbraak. Hij speelde in een musical over The King de dunne Elvis, twee andere acteurs speelden de andere formaten van de man. Dat was een opstap naar een best lange lijst hits, ook in Nederland. Net als vele andere iconen uit de 80’s keerde hij na 1990 niet meer terug in de Nederlandse hitlijsten en bouwde hij af in Azië. Hij had vooral in de UK een grote rij hits gehad en mede door het enorme tempo van releases (6 albums, 21 singles) in amper vijf jaar, was het Engelse publiek hem een beetje moe.

Hart-aanval

Na 1994 stopte hij zijn carrière. De carrière van een zanger die met de begeleidingsband The Sunsets de eerste muzikale stappen zette, ging zelf als een zonnetje onder. Pas in 2007 kwam weer nieuw werk van hem uit en ondertussen trad hij voor aan de andere kant van de Noordzee-plas op. Zoveel, dat hij zelf moe werd van het touren, publiek en de muziek. Het bleek een hart-aanval te zijn en dat was een teken om een beetje relaxed te gaan doen. Niet dat hij dat deed, hij is nog letterlijk alive and recording.

Stuart Hamblen

Alive, leuk bruggetje. Dat was de man die de aanleiding vormde voor het nummer niet bepaald meer. Componist Stuart Hamblen stuitte in een verlaten hutje namelijk op een lijk en schreef daar een nummer over op een theezakje. Niet hij, maar Rosemary Clooney scoorde er een enorme hit mee. Is dat..ja, de tante van George. Een acteur die het heel lang van bijrollen moest hebben. Alleen weet niemand meer welke bijrollen hij speelde. Heeft die Rosco uit The Dukes of Hazzard het toch beter gedaan.

Vastleggen in volledig scherm 7-11-2015 004459

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s