Passion Fruit -Rigga Ding Dong Song(1999)


Het is nog steeds een van de vrolijkste zomerhits van de afgelopen 20 jaar en staat bekend als die plaat met dat dansje wat een rechtstreekse kopie was van de Macarena. Maakt niet uit, ‘Rigga Ding Dong Song’ scoorde in heel Europa en was na de monsterhit van Lou Bega de grootste zomerhit van 1999.Maar dat is ook meteen het vrolijkste wat er kan worden verteld over deze plaat.

Mario ‘Mc Steve’ Tub

De act, bestaand uit drie vrouwen( Manye, Viola en Carla) en een rapper, hebben namelijk daarna de hit nooit meer kunnen toppen. Kan moeilijk zijn, het succes zien verdampen. Direct en indirect ontstonden er daarna spanningen in de groep dat het einde inluidde. Dat einde werd ingezet door het vertrek van rapper Mario ‘Mc Steve’ Tub en kort daarna ontbonden de producers Hardy Krech en Mark Nissen de groep.

Doorstart

Vrijwel meteen daarna werd er door de platenmaatschappij besloten om een doorstart te maken met drie nieuwe vrouwen  en deze keer zonder rapper. De act, nu bestaand uit de Spaanse leadzangeres Maria Serrano Serrano en de Nederlandse Debby St. Maarten en Natalie van het Ende, behield de naam Passion Fruit, vooral vanwege het succes van de Rigga Ding Dong Song. Het leidde tot een nieuwe tour en en zag zag er weer goed uit voor de act. De dames vlogen de hele wereld rond en dat ging lange tijd goed, tot die 24e november in 2001.

Melanie Thornton

Na een laatste optreden in Leipzig in het kader van de Coca Cola tour,stortte het vliegtuig een dag later neer bij Zurich en Natalie en Maria kwamen om. Net als zangeres Melanie Thornton van de eveneens succesvolle 90’s act La Bouche, die vanwege dezelfde reden ook in het vliegtuig zat. Enige overlevende van de drie Passion Fruit dames was Debby St Maarten, die zwaargewond raakte, evenals slechts acht andere passagiers.

Definitief einde

 

Passion Fruit hield voor een tweede keer op te bestaan, en er werden alleen nog enkele nummers, die al waren opgenomen voor de crash, uitgebracht.Zo ook Winter Wonderland, dat met name een wrange nasmaak bij Debby heeft. In barre winterse omstandigheden dat een factor in de crash speelde, kwam er letterlijk met een klap een einde aan haar carrière en begon een lange periode van revalidatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s