Mo-Do – Eins, zwei polizei (1994)


Waar stond dat Mo-Do eigenlijk voor? Montag-Donnerstag? Bijna goed, het waren de beginletters van geboorteplaats Monfalcone en geboortedag Domenica(zondag) van ‘groepslid’ Fabio Frittelli. Groepslid staat tussen haakjes want eigenlijk was Fabio het enige lid met wisselende producers. Duitsers zeker, gezien het ‘Eins, zwei polizei’?

Duits kinderrijmpje

Nee, maar hoewel de act hartstikke Italiaans was, is het werk voornamelijk Duitstalig geweest. Net als die ene grote hit, waarmee we de act Mo-Do allemaal kennen.  ‘Eins, Zwei, Polizei’ was gebaseerd op een oud Duits kinderrijmpje.  Het nummer werd in elkaar gezet door producer Claudio Zennaro, die daarmee ook tot de act Mo-Do behoorde.

Even gaat het ‘Supergut’

Het project was een kortstondig project, dat resulteerde in Nederland alleen een hit voor de signaturesong van Fabio.  In de rest van Europa en thuisland Italië ging het nog even ‘Supergut’.  Maar na die plaat was gedaan met de act. Nadat de Eurodance over zijn piek heen was, ging Fabio zich toeleggen op produceren. Volgens niet bevestigde berichten ging het begin jaren ’00 wat minder lekker met Fabio maar hij kwam er bovenop. Het laatste wapenfeit  van de man komt uit 2009 , dat was  Space 2999’s ‘Tanz mit den Roboten’.

Mo-no more

Laatste, want Fabio werd afgelopen donderdag dood aangetroffen, nadat hij lang niets van zich had laten horen. Vooral in thuisland Italië was het groot nieuws wat leidde tot een tribute-pagina op Facebook en een radioshow, gewijd aan Mo-Do, via Italian Dance Network.  Hier in Nederland bleef het een eendagsvlieg, die zijn dag niet meer had deze week. Terug naar de tijd dat MTV nog muziekvideo’s uitzond.

modo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s