Party Animals – Have you ever been mellow(1996)

We gaan terug naar 1995. Een van de opvallendste nummer 1-hits was die van Technohead met ‘I want to be a hippy’. De act van Lee Newman en Michael Wells was het opstapje voor (Jeroen) Flamman / (Jeff Porter)Abraxas en de Party Animals . De remix van het duo en de grappige clip waarin drie gabbertjes(Dennis Adam, Evert van Buschbach en David, kort erna vervangen door Patrick de Moor) een hippie(Paul Grommé) achterna zaten, was de aanleiding tot oprichting van een eigen act en zo begon in 1996 de zegetocht in de top 40.

Het juiste concept

De triple voor deze act begon met ‘Have you ever been mellow’. Een oude plaat van Olivia Newton John ging door de gabber-mangel en de titel werd aangepast. ‘Never been mellow’ werd ‘Ever been mellow’ en of het aan het verschil van een letter heeft gelegen, geen idee, maar de plaat knalde naar nummer 1. De clip werd onder andere opgenomen bij coffeeshop Feel’s good en discotheek Amnesia in het Royal Kabul Hotel.Het concept van de combinatie van gabbers met een hippie en oude platen die een gabber-versie kregen werd zeer succesvol. Zo verkochten ‘Hava naquila hava'(een oud hebreeuws liedje) en Aquarius( uit de musical Hair )nog beter en werden met twee vingers in de neus met gemak nummer 1 in 1996.

Zand in de hitmachine

Daarna stokte de hitmachine. Het concept leek een beetje uitgewerkt en Flamman en Abraxas brachten onder hun eigen naam ‘Good to go’ uit. het stond op de soundtrack van ‘Naar de klote’ en geheel in de lijn van hun originele project doken de Party Animals ook in deze film op. Ok, het was minutenwerk, maar de film met o.a. Hugo Metzers III was redelijk succesvol bij de doelgroep. Het succes van de Party Animals verminderde wel. Mede door de verminderde populariteit van de gabber maar ook door de vele wisselingen van bandleden. In de periode 1997-1998 stonden ze nog vijf keer in de top 40, maar de noteringen lieten een dalende trend zien.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Flamman en Abraxas zijn ook ten tijde van het grote succes op zoek geweest naar nieuwe mogelijkheden, het project ‘The Mini Animals’ bracht niet het grote succes, en ook na de gouden periode ging het niet altijd goed. Ze zaten met o.a. Jan Rot achter het project Double Date. Het duo schreef met ‘Email to Berlin’ historie bij het Nationaal Songfestival, dat dan weer wel.Maar Flamman en Abraxas zijn nog steeds aktief, al lijkt het er niet op. Dat kan kloppen, want ze zijn nu o.a. aktief als Fierce Ruling Diva. En de Party Animals dan? Dat doen Flamman en Abraxas er nog steeds bij. De groep bestaat dus nog steeds en is toe aan zijn derde generatie.

Vastleggen in volledig scherm 8-11-2015 014608

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s