Banderas-This is your live(1991)

De zoekmachine True Knowledge heeft al het nieuws wat voorhanden was geanalyseerd  en zondag 11 april 1954 is officieel de saaiste dag aller tijden. Op die dag gebeurde gewoon weg niets bijzonders. De dag ging onopvallend de wereldgeschiedenis in en werd daardoor toch weer weer wereldnieuws. Dat brengt me op Caroline en Sally van de Banderas, die van ‘This is your life’. Want daar hoef je geen onderzoek naar te doen. Dat is volgens sommigen het saaiste duo van de’90’s.

Caroline Buckley

In ieder geval een van de onopvallendste duo’s, bestaand uit Caroline Buckley en Sally Herbert.  Als de Banderas brachten ze het hele aangename album ‘Ripe’uit, maar vrijwel niemand kent ze. Was de muziek dan zo slecht? Nee, integendeel. De enige Caroline Buckley met een een slecht optreden is die van een geheel andere andere Caroline Buckley die meedeed aan de Engelse versie van Popidol. Die naamgenoot is met haar optreden met ‘YMCA’ is nog steeds een klassieker.

Geen glamour

Maar dat was al weer ver na het kortstondige optreden van de dames in de hitlijsten van 1991. Het moest ergens anders aan liggen. Ok, het duo stelde de muziek op de eerste plaats en had niets met glamour. Ze waren daarom wat 11 april 1954 en gaven zelden interviews. Maar dat doen de grootste artiesten en als we het over saaiheid hebben:Rick Astley was ooit een ster. Nee, daar lag het dus ook niet aan.

Jimmy Sommerville

Een andere optie: hing het duo dan misschien teveel in de jaren’80? Zou best kunnen, ze hadden net samengewerkt met jaren’80 icoon Jimmy Sommerville van de groep ‘The Communards’ en gingen in zee met Stephen Haque, die al heel wat leuks had gedaan met o.a. OMD, Pet Shop Boys en New Order.Dat waren stuk voor stuk bands uit de ’80’s, maar de muziek van Caroline en Sally had niet zo veel met dat tijdperk. Het was best vooruitstrevend.

This was your succes

Dus waarom lukte het niet met dit duo? We zullen het nooit weten. In NL bleef het in ieder geval bij ‘This is your life’ en ook in de UK was het na “She Sells” and ‘May this be your last sorrow’ voor de dames daarna this was your succes. Sally is heel gelaten over deze periode en zo zijn er meer.Sally is solo helemaal haar weg gegaan en Caroline lijkt weer een beetje uit de anonimiteit te komen, dus wellicht dat het nu ‘This is your moment’ voor het duo wordt.

Vastleggen in volledig scherm 1-2-2013 225402

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s