ATC- All around the world(Lalalalala) (2001)


Russen maken over het algemeen best goede muziek, alleen merkte je er tot ver in de jaren’90 in de westerse hitlijsten weinig van.  Rond de eeuwwisseling begon de kentering, ook was het indirect met bijvoorbeeld ATC’s ‘All around the world’.

Russische inhaalslag

Vooral in de jaren ’00 leek Rusland en het voormalige Oost-Europa een inhaalslag te maken. In de jaren ’00 kwam er regelmatig een plaat uit die hoek onze kant overwaaien. In de beginjaren van deze eeuw resulteerde dat bijvoorbeeld in een grote hit voor het duo PPK, bestaand uit Sergei Pimenov en Alexander Polyakov . Hun ‘Resurrection’ denderde in 2001 door de top40 en in 2002 kregen we de tweede verrassing van die kant in de vorm van t.A.T.u, bestaand uit Lena Katina en Yulia Volkova.

Internationaal gezelschap

Maar dat de Russen ook inspiratie konden zijn, ontdekten we ook in die eerste jaren van de nieuwe eeuw regelmatig. Een van de grootste hits van 2001 kwam op naam van A Touch of Class (of ATC) met ‘All around the world’. Leuke huppelpop van een internationaal gezelschap, bestaande uit Joseph Murray uit Nieuw-Zeeland, Livio Salvi uit Italië, Sarah Egglestone uit Australië en Tracey Elizabeth Packham uit de UK. Zij hadden elkaar ontmoet bij de musical ‘Cats’ en vonden dat ze wel eens wat samen konden gaan doen. Ene Thomas M. Stein was wel blij met dit initiatief en zo doken ze de studio in. Zo’n internationaal gezelschap, dan kijk je ook verder dan je eigen grenzen.

Ruki Vverh

Zo kreeg Thomas de groep Ruki Vverh in het vizier. Dat was een van de populairste Russische acts van de afgelopen jaren en ze hadden in eigen land al een rij aan hits gehad. Een daarvan was ‘Pensenka’. Hadden we niet gekend als ATC er geen ruime vertaling van had gemaak. Anders dan bij ATC bestaat Ruki Vverh alleen uit Alexei Potechin en Sergei Schukow en maken ze gebruik van gast-zangeressen. Het duo is officieel sinds 2006 ook uit elkaar, maar treden de laatste tijd weer op.

ATB

ATC niet meer. Hoewel het allemaal vrolijk en wel was, was een persoon wat minder blij met hen, namelijk André Tanneberger aka ATB die vond dat een letter verschil verwarring kon opleveren bij het publiek. Vandaar dat de groepsnaam daarna volledig werd uitgeschreven op de albums en de singles die nog werden uitgebracht. Dat waren er niet zo veel, want na het tweede album ging de groep in 2003 alweer uit elkaar.

Befour en after

Zijn we dan ook van dat nummer af? Nee, dat dook op als het nummer ‘Magic melody’van ATC-look-a-likes Befour. Samengebracht door een programma als Starmaker en nog steeds erg populair in Duitsland. Een band dat grossiert in hele slechte covers. Voor die keuze kijken ze ook de andere kant van de grens over, want tot de juweeltjes behoren o.a. ook ‘No limit’ en ja hoor ‘Ding-a dong’. Op het laatste en vierde album van deze bubblegum-act staat ook opmerkelijk genoeg het compleet andere nummer ‘All around the planet’. Nee, geen cover gelukkig van het onderstaande.

Vastleggen in volledig scherm 27-11-2015 221311

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s