Guru Josh-Infinity(1990)


Even een kleine opfriscursus: Guru, oftwel Paul Walden is een Engelse danceproducer.Hij begon zijn carrière als entertainer in ‘The Sands’ nachtclub in Jersey als keyboard speler. Als pseudoniem gebruikte hij toen de namen ‘Syndrone’ en ‘Animal’.Als Guru Josh bereikte hij met saxofonist Mad Mick in 1990 de nummer 3 in de top 40 met ‘Infinity’ en verdween daarna net zo snel als hij was gekomen.

1990’s is time for the Guru

De ondertitel van ‘Infinity’ was ‘1990’s is time for the Guru’.  Mmm, misschien dus niet helemaal. We waren nog niet helemaal klaar met de jaren´80 in de top 40 en daarom was deze goeroe wellicht met zijn frisse house uit Londen nog iets te vroeg. Omdat de plaat helemaal in het begin van de jaren ’90 in de top40 stond, belandde de plaat een beetje in de vergetelheid.

Glass Art

In de jaren’90 bleef Paul gewoon zijn ding doen, namelijk de underground-scene van het (Londense) uitgaansleven entertainen met zijn geweldige shows. In deze selecte wereld bleef hij een bekende dj met een zeer grote reputatie. Ook ging hij zich richten op zijn andere passie, Glass Art. Zijn kunstwerken, onder de naam,’Louie Fabrix’ stonden zelfs een tijdje tentoon in galerieën in New York, Madrid, Parijs en Berlijn.

Guru Josh Project

Maar 2008 zou dan toch het jaar van the Guru worden. Samen met de Ier Darren Bailie en de Zweed Anders Nyman vormde hij het Guru Josh Project. ‘Infinity ‘ werd onder handen genomen door door de Duitse DJ Klaas Gerling, beter bekend als DJ Klaas en daarmee begon de tweede opmars van het nummer.  In Nederland haalde het de nummer 2 in de Nederlandse Top 40 en verbleef het 24 weken in de lijst. Dat was het dubbele dan de 12 weken van het origineel.

Crying in the Rain’

Kortom, de comeback bezorgde Guru Josh zijn grootste succes ooit en haalde hem uit de anonimiteit van eerste maanden van de jaren’90. Het Guru Josh project brengt na dit succes de nummers ‘ Crying in the Rain’, Let me know en ‘Eternity’uit, maar die halen  niet het succes van de illustere voorganger. Was het eens keer wel tijd voor de Guru, nu moeten we waarschijnlijk weer tot 2036 wachten op nog een comeback.

guru josh -infinity

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s