Twenty 4 Seven -I can’t stand it (1990)


Nance,  was het vrouwelijke boegbeeld van Twenty 4 Seven en dat was weer een act die nog eerder in de top 40 stond dan 2 Unlimited, Snap, Culture Beat, 2 Brothers on the 4th floor en al die soortgelijke acts. Ruud van Rijen begreep in 1989 al dat een dance-act met een rapper en een zangeres best groot kon worden in de ’90’s.

Mc Fixx-it

Maar eerst hadden we van deze act natuurlijk een beta-versie. Ruud trommelde eerst ergens een rappert op, MC Fixx-it. Zelf pakte hij de vocoder erbij (zie stukje over Roger’s I want to be your man) en zong zelf het refrein van I can’t stand it’ in. Idee goed, uitvoering minder. Want hoe zou dat gaan met optreden? Twee mannen op een podium, een geflipte rappert en een man die zich voordoet als vrouw… Neh, dat was het niet.

Captain Hollywood

Dat werd het wel toen hij de toen 16-jarige Nance Coolen ontdekte. Ok, de zangeres was er nu, maar het was nog net niet. De gouden formule was compleet toen Tony Dawson-Harrison oftwel Captain Hollywood zich bij de groep voegde. Vervolgens haalde de groep in 1990 zijn eerste top 40-succes met (het voor de tweede maal gerecyclede) ‘I can’t stand it’.

Stay C in da house

Een muzikaal gat wordt zeer snel opgevuld, bij het verdwijnen van een act of wijzigen van bandbezetting. Twenty4 Seven en Captain Hollywood zelf ondervonden dat toen hij de groep verliet in 1992. Twenty 4 Seven had in de top 40 met nieuwe rappert Stay-C het beste jaar in 1993, voor de Eurodance een topjaar, met 2 top10-hits… Maar baas boven baas, de act werd qua succes op hun beurt weer ingehaald door 2Unlimited, Snap en Culture Beat en … het Captain Hollywood project.

Euro-Nance

Ja, onze solo-vriend had de langste adem, want zijn ‘Flying High’ scoorde uiteindelijk hoger in de top 40. Dat was in 1995…op het moment dat de Eurodance en daarmee Twenty4Seven allang over haar hoogtepunt heen was. Typisch gevalletje nahnahnahnah en iets met een vinger. Maar feit blijft wel dat zes jaar eerder de act aan de wieg stond van een van de grootste muziekstromingen in de ’90’s… Of je EuroNance, Eurodance nu wel of niet kan uitstaan…

Dit bericht wordt oorspronkelijk op Chartsattack geplaatst (2009-2012), vandaar de verouderde reacties.

Vastleggen in volledig scherm 29-11-2015 200657

Advertenties

2 gedachten over “Twenty 4 Seven -I can’t stand it (1990)”

  1. Volkomen idem dito! Leuke site heb je, hij staat nu bij mijn koppelingen. Email, Twitter en Hyves e.d wordt nog aan gewerkt, komt eraan…

  2. Goed geschreven stukje. Informatief en met een gefundeerde mening. Ik kwam hier per toeval terecht, en het blijkt voor de rest van de site ook op te gaan.

    Zin in een linkruil met mijn (muziek-)site? Ik heb op de ‘link exchanges’-pagina van mijn site alvast een link naar Chartsattack geplaatst, onder voorbehoud.

    Dit zou eigenlijk via e-mail afgehandeld moeten worden, maar om de een of andere reden kan ik hier nergens contactgegevens vinden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s