Barthezz -On the move(2001)

Op het moment dat ik ‘On the move’voor het eerst hoorde, was ik ervan overtuigd dat dit een van de dance-klassiekers van de jaren’00 ging worden. Het was 2001, en daarom was het dus best gewaagd, gezien het feit dat er nog acht volle jaren hierna zouden komen. Nu de jaren’00 echt voorbij zijn kan er gesteld worden dat ik er niet naast zat.Leuk groepje, Barthezz.

Cheekah Bow Bow

Que, groepje? Was toch een eenmansproject hoor, namelijk Bart Claessen zat erachter. De Dj was op zijn 18e in zijn eigen studiootje, liefkozend The Groove Studio ‘ genoemd, al begonnen met demo’s. Het kwam allemaal in stroomversnelling doordat hij een remixwedstrijd van de Vengaboys won.De plaat Cheekah Bow Bow (That Computer Song) kreeg een Bart-remix en als winnaar kwam zijn plaat op de b-kant te staan.

On the move

Hij had de pech dat Cheekah een superirritant robotje was en de Vengaboys op hun retour waren, maar het opende deuren. Een van die demo’s’ vanuit zijn studio, ‘On the move’ kwam in de belangstelling te staan van dj’s als dj Jean. Via hen werd via het weer opgepikt door de internationale dancewereld. Zo werd de slaapkamer-amateur Bart de internationale danceact Barthezz.

Gewoon Bart

On the move’ groeide in NL uit tot een van de langstgenoteerde en grootste hits in de top 40 van 2001, maar ook in de UK ging het super:no 17. De opvolger ‘Infected’ kon het succes maar voor een klein deel herhalen, maar Bart had naam gemaakt. In 2004 begon hij dan ook onder zijn eigen naam platen uit te brengen en bereikte hij met ‘Playmo’ en ‘First Light’ nog eens twee keer de top 40.

Remixes

Dat was nog lang niet alles, buiten eigen releases onder de namen Barthezz, Stereoshaker en zijn eigen naam, heeft hij in 2012 ook talloze remixes op zijn naam staan. Kortom, Barthezz leek als act in de top 40 zijn einde in 2001 te hebben gehad, maar dat was voor Bart juist het begin…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s