Yazz and the Plastic Population-The only way is up(1988)

Precies 24 jaar geleden maakten we met de ‘Only way is up’ kennis met Jonathan More, Matt Black en Yasmin Evans. Hoewel kennis? Het waren zeker geen onbekenden, want ze hadden al eerder dat jaar de top 40 bereikt onder de naam Coldcut feat Yazz. Voor haar eigen single werden de rollen omgedraaid en werd Coldcut even omgedoopt tot Plastic Population.

Only way is up

Hoewel Sam Brown ‘Stop’ bleef zingen op de nummer 1, was er geen houden aan en veroverde Yazz ook hier de eerste plek. Dat kon wel eens een blijvertje worden, dacht ik zelf ook. Helaas misgegokt. De opvolger ‘Stand up for your love rights’ werd nog wel een top 10-hit, maar daarna koos ze zelf voor de anonimiteit vanwege haar gezin.

Nog steeds in hoge sferen

In de muziekwereld geldt een oude regel dat je het ijzer moet smeden als het heet is, want terugkomen ligt wat minder makkelijk. Dat overkwam ook Yasmin. Nadat ze begin jaren’90 nog een poging deed, verdween ze weer net zo snel als ze in 1988 op nummer 1 was gekomen.Tegenwoordig bevindt ze zich helemaal in hoge sferen en is haar motto nog steeds dat de enige weg omhoog is. Niet qua hitparade maar in het geloof.

Vrijheid terug

En dat heeft ook grote invloed op het werk dat ze tegenwoordig uitbrengt.In 2008 sloeg ze muzikaal en persoonlijk definitief een andere  weg in. Ze bracht vorig jaar haar laatste album ‘This is love’ uit en ze richt zich nu voornamelijk op het geloof met haar fame2freedom project.  En zo ziet ze haar carrièreverloop zelf ook. In de anonimiteit en alles in eigen beheer heeft ze de vrijheid die ze tijdens haar kortstondige periode in de spotlights niet had.

Yazz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s