Earth and Fire-Weekend(1980)

Ik hoorde vandaag ‘One word’ van Anouk. One word lijkt ook een traditie aan het begin van het jaar te zijn als ik naar de nummer 1’s kijk van de afgelopen jaren. Vanaf het jaar 2000 zijn we al acht jaar begonnen met een nummer 1 met maar één woord als titel. Daarvoor kwam het wat minder voor, maar opvallend is wel dat we op de ’90’s na, ook elk decennium zijn begonnen met een nummer 1 dat maar één woord bevatte.

Weekend

Zo ook de 80’s. Het decennium werd ingeluid in de top 40 met de groep Earth and Fire. De groep met boegbeeld Jerney Kaagman scoorde hun grootste hit met ‘Weekend’. Mijn eerste muzikale herinnering. Ook zij hadden al eerder ontdekt dat één woord vaker succes oplevert, want in 1972 hadden ze met ‘Memories’ ook al een nummer 1. Na’Weekend’ kreeg de band te maken met sterk verminderd top40-succes, ondanks nog een één woord-poging met ‘Dreams’.

Jerney Kaagman

Na het vertrek van Chris Koerts en een rijtje mindere successen verdween de band na 1989 definitief uit de top 40. Jerney Kaagman bleef hangen in de muziekwereld door haar werk voor BV Pop, de belangenvereniging voor popmuzikanten en later als presentatrice bij Radio Noordzee Nationaal en directeur van de stichting Conamus.

Dat had het merendeel van het publiek nooit geweten als ze in 2002 niet bekend was geworden bij een nieuwe generatie vanwege haar jury-werk voor Idols.Kandidaten met eigen dreams werden door haar ruw wakker geschud met dat ene woord: Toedelodokie. Terug naar de tijd dat Jerney zelf nog een idol was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s