Soundtracks:Gary Jules -Mad world(2003)

Welke artiesten piekten in de top 40 juist met een filmhit? Meer dan je denkt. Neem nou Gary Jules. Hij maakte in 2001 voor de film en soundtrack van ‘Donnie Darko’ samen met componist Michael Andrews een cover van het nummer ‘Mad World’ van Tears for Fears. De film werd geen groot bioscoop-succes. Sterker nog, het deed helemaal niets in de Nederlandse bioscopen.

Doorbraak dankzij Donny

Op dvd ging het heel wat beter. ‘Donnie Darko’ werd uiteindelijk een culthit en in 2003 brak de single van de soundtrack echter door als een wereldhit. Sindsdien werd het ettelijke keren hergebruikt in films, televisie-reportages en tv-shows. Ook is het nummer gebruikt ter promotie van het computerspel ‘Gears of War’.De plaat werd een van de grootste hits van 2004.

Met die grote pet

Gary Jules was zo’n artiest die eenmalig piekte en vervolgens overvallen te worden door een succes, dat al veel eerder had moeten plaatsvinden. Hij bracht voor en na de film in totaal drie albums uit, maar dat was niet het succes waar hij op hoopte. Gary Jules zal in de top 40 worden herinnerd als die man met de te grote pet en dat ene nummer….

Vastleggen in volledig scherm 1-12-2015 212339

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s