Chicago – Look away(1990)

Chicago was niet bepaald een eendagsvlieg. De band, begonnen als ‘The big thing’ enChicago Transit Authority en bekend staat hun albums simpelweg te nummeren, was in 2008 al toe aan Chicago 32. Maar back in 1990 scoorde de band, hun laatste en een van hun grootste hits in Nederland.

Geen klassiek Chicago nummer

En dat terwijl het nummer als je erover nadenkt een afdankertje is van Cheap Trick. Ze hadden eerste keus en kozen zoals bekend voor “The flame’. Het succes van de single was against all odds in Nederland. Zo miste het nummer de karakteristieke elementen van een standaard Chicago-nummer. Waar waren namelijk de hoorns op de achtergrond en vaste zanger Peter Cetera?

Opvolger Jason Scheff

De hoorns lagen in een achterkastje en Peter stapte vier jaar eerder op omdat zijn solo-werk niet matchte met het werk voor de band. Hij werd vervangen door Jason Scheff. Veel fans dachten dat het daarna afgelopen was voor de band, maar in tegenstelling tot vele bands uit hun woonplaats heeft de huidige band de 90’s en 00’s overleefd en treden ze as we speak gewoon op.

Hangen dus niet bepaald de Ben Cramer uit, en kunnen in tegenstelling tot Billy Ocean( oh, die knakker uit de 80’s) hun fans niet tellen. Ondanks dat, betwijfel ik of de band ooit nog zo’n grote hit gaat scoren als hun enige nummer1 in NL, If you leave me now’. Ik ben tamelijk Faithless in dat opzicht. Ach Faithless, bestaat die band trouwens nog? Ik zal het even checken.  Nee.
Vastleggen in volledig scherm 1-12-2015 213728

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s