Kylie Minoque – I should be so lucky(1988)

In 1988 werden we verrast door de vrolijke huppel-pop van Kylie Minoque en haar ‘I should be so lucky’. Het was de zoveelste SAW(Stock, Aitken en Waterman)-kloon die de hitlijst terroriseerde.  Nu, ruim twintig jaar later, is er van de stal van dit producers-trio weinig meer over.  Mel en Kim bestaat om begrijpelijke redenen niet meer als act, Jason Donavan is verdwenen, The Reynolds girls waren gewoon een eendagsvlieg, Donna Summer krijgt geen tweede comeback .

Contante factor Kylie

Daarbij worden we alleen nog maar ‘gerickrolled’ door Rick Astley op Youtube. Ondanks dat de man het in de ’90’s nog eens probeerde.Maar het was dus enzovoort, nog meer en ga zo maar door, de voorraad van SAW was eindeloos. Elk instant-succesje werd weer opgevolgd door een andere act. De enige constante factor bleek achteraf Kylie Minoque te zijn.

‘Can’t get you out of my head’

Ook zij leek in eerste instantie mee te worden gezogen in de ondergang van de SAW-formule  en beleefde weinig succes in de  jaren ’90, maar zij maakte een ijzersterke comeback  in 2001. Met ‘Can’t get you out of my head’  als single en het album ‘Fever’ hoorde ze er weer helemaal bij. Na en zware periode op het persoonlijke vlak, kwam ze dus weer helemaal terug .

´Aphrodite´

In januari 2009 kwam de cd ‘Boombox’uit. Dat is een soort verzamelalbum, waar haar grotere hits door de remix-molen gaan. Het nieuwe werk kwam van de cd ´Aphrodite´ dat in juli 2010 uitkwam. Wat ik al aangaf, we zijn al zo’n 24 jaar verder en ze draait nog volledig mee. Dit is echter de eerste plaat waar we kennis maakten met Kylie, ‘lightyears’ van de Kylie zoals we haar nu kennen. Maar dat was in 2000 ook al het geval, toen haar gelijknamige cd uitkwam….

kylie minoque

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s