Connections 4:It takes two…. of gewoon Tina Turner

Als een persoon met een gezelschap optreedt, dan begin je altijd met de zelfstandige act. Bijvoorbeeld Joan Jett & The Blackhearts of Petra & Co(mpany).Als je een stel, duo of paar opnoemt waar je zelf geen onderdeel van bent en ze gelijkwaardig aan elkaar, dan begin je juist klankmatig altijd met de kortste naam. Althans, doe ik. Heeft niets met volgorde van belangrijkheid te maken, Adriaan en Bassie klinkt gewoon niet.  Maar laten we het over duo’s hebben. It takes two to tango.

It takes two

Of je kunt als duo hele leuke platen maken natuurlijk. ‘It takes two’ was namelijk de samenwerking tussen Rod en Tina oftwel Tina Turner en Rod Stewart(zie je wel?). Deze werd gebruikt voor een cola-merk. Zo zijn zijn er wel meer succesen voortgekomen uit cola. Het duo Terry Coffey en Jon Nettlesbey wonnen begin 90’s een jinglewedstrijd.

Stap 1: Alexander O’Neal

Coffey, qua naam toch al wakkere gozer, en Nettlesbey hoorden hun jingle en slogan zes jaar lang toen deze werd gebruikt voor de reclamecampagnes voor het cola-merk. Het duo was hiervoor al aardig succesvol, als producers voor o.a. Alexander O’Neal. De man scoorde in Nederland 4 hits die allemaal tussen plaats 15 tot en met 17 eindigden.

Stap 2: Johnny Gill

Een daarvan was een het duet ‘Never knew love like this’ met Cherelle. Deze solo-zangeres die ook haar successen vooral in de 80’s had, nam eenmalig een duet op met Johnny Gill, nadat ze al samen op ‘Always’ van nichtje Pebbles(bekend van Giving you the benefit) hadden gezongen. De samenwerking van Johnny en Cherelle mondde uit in een heel album, ‘The perfect combination’. Dat viel hitmatig wel mee, was niet zo’n heel groot succes.

Stap 3: Maxi Priest en Shaggy

Een groter succes was Johnny’s duet met Shabba ranks: ‘Slow and sexy’. Deze nam in dezelfde periode het nummer ‘Housecall’op met Maxi Priest. Maxi Priest, in Nederland weer een beetje uit beeld, nam op zijn beurt’That girl’ op met Shaggy.Shaggy, ook een beetje uit beeld geweest,maakte vorig jaar zijn comeback met zijn album ‘Shaggy and friends’.

What’s love got to with it

Maar goed, duetten dus. Je begon toch met Tina Turner? O ja, op Shaggy’s laatste album tot nu toe staat ‘What’s love’ met een sample van Tina’s ‘What’s love got to do with it’. Was trouwens ook een duet, met Akon. En zo begonnen we met een duet en Tina en eindigen we ook weer met duet en Tina. Is de link weer gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s