Connections 3:Be somebody


MR T. – > Joss Stone

Vorig jaar ontkwam Joss Stone aan aan een ontvoering of erger . Rond haar landhuis werd een aantal personen opgepakt die gezien het materiaal in de auto niet zo’n grote fan van haar muziek waren. Vermoedelijk van haar geld des te meer. Toch tijd voor een bodyguard. Waarom niet Mr T.?

Stap 1:’Be somebody or be somebody’s fool’

‘Be somebody or be somebody’s fool’ was een hoog educatief videowerkje van Mr T. in de 80’s. Het is cheesy en heeft een hoog giechel-gehalte, maar het groeide uit tot cult. In de video kwamen heel wat nobody’s voorbij die allemaal somebody’s zouden worden in de jaren er na. Heeft de video toch zin gehad. Zo werkte de al bekende band New Edition mee dat ene Bobby Brown in zijn gelederen had.

Stap 2: Martika

Maar ook de toen volledig onbekende Shanice en Martika deden hun bijdrage. Laatstgenoemden kwamen uit de serie Kids Inc. waar op dat moment ook ene Stacy Ferguson aan mee deed. Stacy zou later somebody worden met de Black Eyed Peas. Zover was het in de 90’s nog niet. Toen zong ze nog in het trio Wild Orchid. De groep werd gemanaged door de moeder van Martika, een van Fergy’s voormalige collega;’s bij Kids Inc.

Stap 3: Eminem

Martika werd ook een somebody als solo-zangeres en brak door met ‘Toy Soldiers’.Dat nummer werd half gecoverd door Eminem op het nummer ‘Like toy Soldiers’. Het nummer beschrijft een strijd tussen rappers. De bekendste strijd is bijvoorbeeld die van de East en West Coast geweest. Eminem refereert in dit nummer en de videoclip aan uit de hand gelopen ruzies tussen rappers gedurende de afgelopen jaren.

Stap 4: Michael Jackson

Aan de andere kant veroorzaakte hij ook zelf rellen tussen hem en andere artiesten. In de clip van ‘Just lose it’ zet hij een parodie op Michael Jackson neer tot woede van de man destijds. Maar tussen woede en bewondering zit een dun lijntje want drie jaar later kocht Michael de rechten van nummers van Viacom, waar ook twee nummers van Eminem bij zaten.

Stap 5: Jackie Wilson

En zo komen we weer op Mr T., Hij was ooit ook een nobody en begon als bodyguard voor o.a. Michael Jackson. En komt Joss Stone dan nog terug in het verhaal? Dat kan. Michael Jackson is met het dansen onder andere geïnspireerd door Jackie Wilson. Jackie Wilson overleed in 1984 na acht jaar in coma te hebben gelegen.

Joss Stone was een nobody tijdens haar eerste optreden ooit. Dat was op haar toenmalige school met de cover van Wilson’s ‘Reet’s Petite’, een plaat die drie jaar na zijn overlijden in Nederland nummer 1 werd. Dat was trouwens in 1987, het geboortejaar van Joss. Zo, is de link weer gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s