Connections 2: All about roses


Bette Midler ->  Seal

De link maken van Bette Midler naar Seal hoeft niet zo moeilijk te zijn. Bette Midler en Seal namen allebei een plaat op dat werd gebruikt voor een film en ze hadden beiden een roos als onderwerp. Verder waren ‘The Rose’ en ‘Kiss from a Rose’ twee compleet verschillende nummers van vooral twee compleet verschillende artiesten. Die zijn buiten een roos dus niet aan elkaar te linken. Is dat zo?

Stap 1: Janis Joplin

Bette Midler’s ‘The rose’, geschreven door Amanda Mc Broom, kwam uit de gelijknamige film. Dat was een ruime interpretatie van Janis Joplin’s levensverhaal. Die inspiratie was er wel vaker. Neem nu Bernard Taupin. Geïnspireerd door een quote van Janis, schreef hij ‘Candle in the wind’. Het nummer zelf ging uiteindelijk niet over Janis, maar het was een ode aan Marilyn Monroe.

Stap 2: Elton John

Waar Bernard schrijft, daar zingt Elton John. Ook dit nummer werd uitgevoerd door Elton. Nee, zelfs twee keer, want de plaat zou echt wereldberoemd worden door een nieuwe versie in 1997. Het verhaal is bekend, deze versie is gewijd aan Lady Di(ana), oftewel The England Rose.

Stap 3: Duran Duran

Tja Diana, getalenteerd in (piano)muziek, was in de 80’s een groot fan van Duran Duran. Wie eigenlijk niet, de band was een van populairste bands van de 80’s. De band leek ook in dat decennium achter te blijven, ware het niet dat ze in 1993 een grote comeback maakten met ‘The wedding album’ en de single ‘No ordinairy world’.

Stap 4: Adamski

Een van de drijfveren achter dit hernieuwde succes was Mark Tinley. Producer, keyboardspeler en de broer van Adam Tinley. Had mij ook niets gezegd, maar onder de naam Adamski ken ik hem wel. In 1990 scoorde hij een van de grootste hits van dat prille decennium met ‘Killer.

Stap 5: Seal

De vocals op dat nummer werden gedaan door zijn ontdekking, de toen nog onbekende Seal.Na een ruzie met zijn ontdekker ging Seal solo en scoorde in de eerste helft van de 90’s een groot aantal hits. Precies tot de helft , want zijn laatste top 40 hit ooit was in 1995 met ‘Kiss from a rose’ uit ‘Batman Forever’. Dan zijn we er toch al?

Stap 6: Phil Collins

Bijna. Velen denken dat het over het Batman-karakter Poison Ivy gaat, maar die dook pas een film later op. Nee, Seal had het nummer als een ode aan Crosby, Stills and Nash geschreven en het nummer was in eerste instantie dan ook niet voor de film bedoeld. Net als David Crosby. Ondanks wat gastoptredens in tv-series, was zijn wereldje toch muziek. Zo werkte hij in de 80’s en 90’s veel samen met Phil Collins, waaronder op een van Phil’s grootste successen ‘But seriously’.

Stap 7: Danny De Vito

David deed daar nog de achtergrondzang op ‘Another day in paradise’. Op hetzelfde album stond ook ‘Something happened on the way to heaven’. Dit nummer was juist wel bedoeld voor een film, maar haalde nooit de soundtrack. De film met voormalig tegenspeler van Bette Midler, Danny De Vito, groeide uit tot een cultklassieker. Welke film dat was? Dat was ‘The war of the roses’. Is de link helemaal gemaakt.
Vastleggen in volledig scherm 29-11-2015 214934

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s