Connections 1:Gecoverd


Adele -> ZZ Top

Over bruggetjes gesproken. In het bericht hieronder verbond ik Op volle toeren met een van grootste dance-hits van 90’s. Een beter bruggetje is er met  Connections dus niet. Om letterlijk van A naar Z te komen, leg ik in dit eerste deel de link tussen Adele’s ‘Set fire tot the rain’ naar ZZ top’s ‘Rough boy’. Is niet geheel onmogelijk aan de hand van covers.

Stap 1: Bob Dylan

‘Set fire to the rain’, groeide uit tot een van de grootste hits van vorig jaar in de top 40 en deze werd volgens Adele in drie uurtjes geschreven. Maar er is altijd baas boven baas. Adele brak in 2008 door met ‘Make you feel my love, en dat is een cover van Bob Dylan. Wat Adele in drie uurtjes kan, kan Bob in 10 minuten. De man had zichzelf op de kaart gezet door “Blowin’ in the wind, en dat schrijven ervan had naar eigen zeggen een duur van een medium rookpauze.

Stap 2: Chad Mitchell trio

Dat was voor zijn album The Freewheelin’ Bob Dylan en kort na de release kwam het trio Peter, Paul and Mary al met de eerste cover van dat nummer. Dat was opmerkelijk, want het zou eigenlijk naar het Chad Mitchell trio zijn gegaan. Maar de platenmaatschappij weigerde een single uit te brengen waar het woord ‘death’ in zat.Een tegenvallertje dus voor  Chad Mitchell en zijn vrienden.

Stap 3:John Denver

Het overkwam de groep nog voor de tijd van John Denver, die zich in 1965 tot de de groep voegde.Ach, John. Een van de bekendste nummers van John Denver is natuurlijk “Take Me Home, Country Roads”. Gecoverd door vele artiesten, waaronder de Hermes House Band en natuurlijk Olivia Newton John. Natuurlijk, want naar zeggen heeft ze bijdrage geleverd aan John’s nummer ‘Fly away’.

Stap 4: Olivia Newton John

Olivia, succesvol (country)zangeres in de 70’s, had haar grote acteerdoorbraak met ‘Grease’. Ze had in 1970 een valse start gehad met ‘Toommorrow’ een vergeten musicalfilm. Dat werd met Grease wel wat anders. Niet alleen de film was een groot succes, ook had de film een ijzersterke soundtrack. Naast klassiekers stond ook bijvoorbeeld ‘Hound dog’, een nummer origineel van Willie Mae ‘Big mama’ Thornton.

Stap 5: Elvis Presley

Zij zette het nummer op de kaart, maar een van de bekendste versies is die natuurlijk van Elvis Presley. En net als Olivia was the mainbusiness van de man zijn muziek, maar hij dook ook op in vele films, waaronder Viva Las Vegas. En zo komen we bij ZZ Top. Zij coverden het titelnummer van de film en met dat nummer stonden ze tot nu toe voor het laatst in de top 40. Daarmee komt de teller op vier.

21

Rough boy’ haalde het niet, die bleef steken in de tipparade. Alle noteringen kwamen van de albums ‘Afterburner(’85) en Eliminator(’83). Dus niet van de opvolger ‘Recycler’ (’90) en da’s jammer gezien de cover-link. Dat album kwam uit nadat de band  21 jaar eerder was opgericht en  dat is exact de periode die wordt beschreven op Adele’s huidige hit-album. Is de link toch gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s