Bitty McLean – It keeps raining (tears from my eyes) (1993)


Als een plotselinge onweersbui had Billy McLean zijn doorbraak in 1993 met de opvul-nummer 1, ‘It keeps raining (tears from my eyes)’.  Opvul-nummer 1, omdat hij het gat opvulde tussen twee hele grote nummer 1 hits. We waren de 4 Non Blondes en met name hun ‘What’s up’, na wekenlang op 1 te hebben gestaan,  een klein beetje zat. De comeback van Meatloaf, die 6 weken op 1 zou blijven, bleef nog even op zich wachten,

Lange aanloop

Net als het aanloopje van Meatloaf was de weg naar de top ook voor Bitty lang. Hij was al  langer bezig in de muziek en zijn uiteindelijke  hit kwam zeker niet , net als de rain uit zijn hit, zomaar uit de lucht vallen. In het regenachtige Birmingham kreeg hij dan ook de mogelijkheden niet in zijn schoot geworpen, het was en is geen Londen,maar gelukkig had die stad op reggae-gebied iets wat de rest van Engeland niet had: een grote band.

UB40

En zo kon hij een tijdje de kunst afkijken bij UB40 waar hij als technicus en later als achtergrondzanger actief was. Kort daarna combineerde hij deze twee elementen in een eigen studio. Hij voegde daar een derde element bij, iets waar UB40 naast pindakaas ook groot mee was geworden: covers. ‘It keeps raining (tears from my eyes)’, een cover van good old Fats Domino, zorgde voor Bitty’s domino-effect en hij prijkte al snel bovenaan in elke chart.

Nog meer covers

In hetzelfde jaar dat zijn maatjes van UB40 ook hun grootste hit ooit scoorden, was het voor Billy toch meer Domino D-day. Kort daarna was het voor de eendagsvlieg namelijk al weer over. Goed, hij deed nog een paar dappere pogingen met ‘To the one I love( The Shirelles) en ‘Over the river’ ( Justin Hinds). Zonder echt succes en like that, he was gone. Nee, het was meer moving on, gezien de titel van zijn recentste werk. Hij  is nog steeds  actief  , net als zijn matties van UB40 trouwens.
billy mclean

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s