Bobby McFerrin -Don’t worry be happy(1988)

Een van de standaardverhalen in de muziek zijn de verhalen over artiesten die onlangs nog zijn gezien bij een supermarkt, een bouwmarkt of waar dan ook, terwijl ze toch al heel lang een afgeronde biografie in de muziekgeschiedenis hebben. Iedere dag wordt er wel  iemand (met name in de US) aangestoten door Elvis of bijna omver gereden door 2Pac. Maar stel je nou voor dat die artiest daadwerkelijk nog leeft? Dat zou bizar zijn.

Not so happy?

Neem nou Bobby McFerrin. Iedereen wist zeker dat hij dood was en hij was de enige die het nog niet wist. Een beetje Sixth Sense als je het mij vraagt. Best depressief. Toch ging begin jaren’90 dat gerucht. Bobby had zelfmoord gepleegd. Dat hebben wel meer mensen in de muziek gedaan, maar het bericht over Bobby bleef hangen omdat hij in 1988 juist met het ultieme pepliedje een wereldhit had gescoord. Hij was namelijk de zanger van ‘Don’t worry, be happy’ en dan krijgt zo’n bericht toch een wrange nasmaak. Ook Bobby was erg verbaasd toen hij het bericht las.Zelfmoord, hij had wel andere dingen te doen.

Bobby’s levensfilosofie

Alleen al op het (volledig a capella) nummer had hij alle ” instrumenten’ nagebootst en de plaat gaf hem nog meer mogelijkheden. Hij kwam namelijk ooit op de titel door een kreet op een poster van de Indiase goeroe, Meher Baba. Qua titel en tekst voor zijn plaat niet alleen catchy, maar Bobby vond het ook een vorm van levensfilosofie.  Op basis daarvan startte hij met workshops aan de hand van zijn bekende nummer, om nog meer mensen happy te maken. Dus Bobby was veel te druk en happy om naar de eeuwige jachtvelden te vertrekken. Daarom kan  dit bericht  naar het rijk der fabelen worden gestuurd en kun je voor een springlevende Bobby terecht op zijn site.

Mooi. Dan maar verder chatten met Kurt Cobain en Freddie Mercury. O ja, even kijken waar MJ uithangt op twitter en niet vergeten Elvis terug te mailen…

Vastleggen in volledig scherm 10-11-2015 192522

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s