Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful days (1995)

Ik was laatst op het We all love the 90’s feest . Daar horen natuurlijk Dune, Paul Elstak, Vengaboys en Charly Lownoise en Mental Theo op te treden en dat deden ze ook. Die laatste twee,Ramon Roelofs en Theo Nabuurs, in de 90’s boegbeelden en vaandeldragers van de Happy Hardcore , stonden in dat tijdvak al bekend om hun indrukwekkende set.

Wonderfull days

De twee heren hadden vooral in 1995-1997 ‘wonderfull days’ en waren een van de weinige acts waar de dj’s achter het project de sterren waren en er geen gebruik werd gemaakt van de zangeres als het  ‘gezicht’ van de act. Daar helemaal vooraan staand bij hun set, zag ik zelf wel dat zo’n uithangbord helemaal niet nodig was, ze droegen de show zelf wel. Die zangeres was altijd wel op de platen te horen, maar bleef relatief anoniem en zeer op de achtergrond.

Ellen Kuiper op de achtergrond

Dat was Ellen Kuiper, of ook wel Pearl genoemd.  Ze heeft aardig in de Eurodance en Happy Hardcore meegelopen, want na haar samenwerking met het feestduo  kreeg ze via de producers van 2 Unlimited een solo-contract en heeft ze meegeschreven aan ‘Sex on the beach’ van T-Spoon. Tegenwoordig galmt haar stem alleen door de speakers in Nederland tijdens een set van Theo en Ramon, want ze schijnt de afgelopen jaren in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond. Maar in de 90’s maakte ze dus het grootste gedeelte van de succesperiode van de heren mee, die na een ontmoeting in Utrecht, uitgroeiden tot een van de belangrijkste exportproducten van Nederland met 12 hits in eigen land.

Tony Holland zorgt voor geweldige dagen

Op de eerste van die rij,  ‘Wonderfull days’,  deed Tony Holland nog de zang. Zonder dat ie het wist. Zijn ‘Help! get me some help’ werd met een paar pitches hoger op de plaat gegooid. Nadat de heren Ellen hadden ontmoet, braken er ‘wonderful days’  aan en maakte ze op  de tweede hit ‘Together in wonderland’ haar top 40 debuut. Vanaf die cover van The Farm zong ze daarna de zelfgeschreven teksten van de  heren in en werd er een uniek stukje hit-historie geschreven.

Weer Together in Wonderland

Ramon en Theo deden voor en na deze periode hun eigen projecten, maar ze zijn sinds een paar jaar weer ‘together in wonderland’.  Het is dus nog steeds een feestact, maar wel eentje die het lol+lol=hihi-gehalte ontstijgt en waarvan de generatie ‘born in the 90’s’ zegt: ‘He, jammer dat  ik nog te jong was om dit allemaal bewust mee te maken’. Dat is de reden we all love the 90’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s