Reminded and Rewinded Top 3: Muzikale no-no’s met het juiste draadje.


Mensen die helemaal niets in de muziek te zoeken hebben is van alle tijden. Gelukkig heeft het publiek het vaak na één plaat al door dat het hem niet gaat worden en zo eindigt zo’n act weer waar het hoort, ‘de grote prullenbak der vergeten eendagsvliegen’.  Achteraf is het voor menigeen een raadsel hoe zo’n act überhaupt een hit wist te scoren.

Sterker nog, iets op een plaat weten te krijgen.  Heel simpel, connecties. Neem bijvoorbeeld Jenny Smit, die als onbekende zus van de iets bekendere zus van de hele bekende  broer Jan Smit meedeed aan ‘Sterren dansen op het ijs’. Connecties it is. Dus deze keer drie muzikale no-no’s met het juiste draadje.

1.Biscuit – Biscuit in da house(1991)

Vastleggen in volledig scherm 3-12-2015 201639De begeleider/bodyguard van The New Kids on the Block kon wel aardig rappen tijdens de loze momenten met de groep. Volgens de groep zelf. Op basis daarvan nam Steve ‘Biscuit’ Walker een plaatje op.

De plaat werd ook in Nederland veelvuldig op MTV gedraaid, maar  wij zagen in Nederland al meteen dat meneer meer verstand van management had. Dat deed hij dan ook. Nadat de populariteit van de ene boyband op zijn einde liep, ging hij werken voor de nieuwste kids on the block en in de charts, The Backstreet Boys.

2.Boogie Box High – Jive Talkin'(1987)

Vastleggen in volledig scherm 3-12-2015 202235Officieel de act van de neef van George Michael, Andros Georgiou. Op papier en voor de archieven dan, want het was meer een schaduwproject van George Michael.

Andros had het nummer in eerste instantie wel opgenomen, maar nadat neef George het hoorde, nam hij het opnieuw op en was hij zowel op de voorgrond als achtergrond te horen. Ook waren vele studiomuzikanten van Wham! betrokken bij het project. Toch kwam de hit op naam van Andros ‘Boogie Box High’ te staan, vooral omdat George contractverplichtingen had met  CBS.

3. Nicolas Cage – Love me tender(1990)

Vastleggen in volledig scherm 3-12-2015 202415Nicolas Cage is het  buitenbeentje in deze top 3, want hij koos er juist niet voor om gebruik te maken van een beroemde naam. Want als Nicolas Coppola en neef van een beroemd regisseur,waren al veel eerder deuren opengegaan. Hij koos er echter voor om op eigen kracht en met de verzonnen achternaam Cage beroemd acteur te worden.

Juist door dat weinig netwerken heeft hij  wellicht, ondanks zijn adoratie voor Elvis,  nooit gespeeld in de cultfilm  ‘3000 miles to Graceland’ . Ondanks dat, mocht hij wel zingen op de soundtrack van ‘Wild at heart’  en zong in die film ´Love me tender’. Dat deed hij wellicht  in real-life  nog keer voor Lisa Marie Presley, want hij trouwde met haar. Dat bracht hem letterlijk  dichter bij ‘The King’ dan menig ander fan. Net als die andere king ,Michael Jackson, was hij namelijk daarmee even de schoonzoon van Elvis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s