Succes is vaak een tijdelijk iets. Dat was met Another Level’s Freak me’ maar het is met al die vele girl -en boybands. Uitzonderingen zijn er altijd maar vaak hebben dit soort bands een heel specifiek publiek en worden de bakvisjes van 14 jaar worden ook ouder. Er zo verliest zo’n band kort daarna   de aantrekkingskracht. Ze zijn een tijdje ‘in’ en net zo snel weer ‘uit’.

Wanhopige comeback

Tijdens de levensduur van een  paar jaar doet zo’n band hetzelfde kunstje en komt de muziek vaak op de tweede plek.Is verder niet erg, ze verdwijnen uit de picture en anonimiteit en je ziet ze daarna zelden terug in aller tijden lijstjes. Weg is weg en het was een te gekke periode. Maar juist als de verouderde sterren van toen een wanhopige comeback proberen te maken, wordt het zielig.

Totally boyband

Zo was er een paar jaar geleden een programma op MTV te zien, een soort ‘making the band’, genaamd Totally Boyband. Vijf voormalige tieneridolen van vijf verschillende bands probeerden in deze reality-serie een nieuwe band te vormen. De vijf waren Jimmy Constable (911), Lee Latchford-Evans (Steps),Bradley McIntosh(S Club 7),Danny Wood(New Kids on the Block) en Dane Bowers (Another Level).

Lee haalde met Steps dus ook de top 40, maar het einde van het programma niet door een ruzie met de manager. Met zo veel bands met hen, was het Britse Steps vooral populair in eigen land,  net als Another Level. Laatstgenoemde band bestond uit Mark Baron, Bobak Kianoush,Wayne en al eerder genoemde Dane Bowers. En de band leek wel even mee te gaan.

Freak me

Leek, want na 7 hits in Engeland en 3 top 40-hits hier, ging de groep in 2000 uit elkaar. De band scoorde zowel in het thuisland als hier haar grootste hit met ‘Freak me’. Het nummer was oorspronkelijk van Silk en kwam uit 1992. Omdat de groep onder contract stond bij Northwestside Records, was hun stijl niet alleen Urban, maar werkten ze veel samen met bekende RNB-artiesten, zoals Keith Sweat. De man die zelf twee top40-hits had gehad, produceerde deze single.

In het niets

O ja, is het nog wat geworden met Dane en de rest van de comebackband? Niet echt, de uiteindelijke groep Upper Street stond een week op 35 in de UK met het nummer ‘The One (That Got Away)’en vooral dat laatste van got away is toepasselijk. De band ging kort daarna uit elkaar en verdween in het niets.

Vastleggen in volledig scherm 3-12-2015 213434

Advertenties