Dolly Dots – Love me just a little a bit more(1983)


‘Waarom nemen jullie geen contact op met Ria Brieffies?’ Met deze woorden van Angela Groothuizen is de succesvolle carrière van de Dolly Dots begonnen.Er was op dat moment al iets van een meidengroep zichtbaar, maar de onervaren Anita, Esther, Angéla(Sjeel) en Patty hadden te weinig zangervaring opgedaan. Daarom werd Angela Groothuizen benaderd en hoewel het haar het leuk leek, was het niet helemaal haar stijl die de producers Peter van Asten en Richard de Bois voor ogen hadden.

Bekroning met ‘Love me just a little bit more.’

Op een avond nam Angela haar mogelijke vervanger Ria mee naar de andere vier, en de avond verliep zo leuk dat niet alleen Ria zich bij de groep voegde. Nee, Angela was ook helemaal om en besloot ook mee te doen.Die avond werd de basis gelegd voor de succesvolste meidengroep in Nederland ooit, die al bestonden toen de Spice Girls nog op de kleuterschool zaten. In de periode 1980 -1984 scoorden ze 9 top10-hits, waaronder in 1984 de ultieme bekroning: de nummer 1 met ‘Love me just a little bit more.’

Einde en comeback

Dat was het hoogtepunt van een hele succesvolle carriére. Het kon daarna alleen maar minder gaan lopen. Er werd nog wel een film (Dutch Treat) en een samenwerking met het beroemde trio Stock, Aitken en Waterman(‘What a night’) aan de indrukwekkende carrière toegevoegd.

Maar in 1988 kwam dan toch een einde aan de groep die nog uit 5 bestond, na het vertrek van Anita.In 1998 was er een kleine comeback, maar in 2007 stond de originele bezetting driemaal in Ahoy. De grote comeback, dat leidde tot enorme verkopen van de dvd en live-cd, was achteraf het afscheid van Ria naar de fans.

Ria Brieffies

Kort na de succesvolle comeback, in november 2008,werd er longkanker bij Ria Brieffies geconstateerd en was ze al ongeneeslijk ziek. Op 20 juli 2009 overleed ze en werd  52 jaar. Bijna 30  jaar geleden had Ria haar ultieme moment met de Dolly Dots: de leadzang op de allergrootste hit van de groep in Nederland…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s