Soundtracks:The Archies -Sugar, Sugar


Ken je The Gorillas nog? Dat was een fictieve band met als zanger Damon Albarn van Blur. The Archies was ook zo’n band. Alleen was het een band dat speelde in hun eigen serie, “The Archie show”. The Archie Show was eind jaren ’60 begin jaren ’70 zeer populair en daar komt vooral deze hit “Sugar Sugar’ vandaan.

Archie’s universum

In die show had je het gedeelte “Archie’s universum”, en daar speelde de band de sterren van de hemel.Het ging over een band opgericht door Archie Andrews, Reggie Mantle en Jughead Jones(met dat kroontje en die vele hamburgers). Het trio werd in de serie later aangevuld met Betty Cooper en Veronica Lodge en dat was de start van de fictieve band zoals we het kennen.

The Archies zowel op de voorgrond als achtergrond

‘De band’ met Archie – (hoofdgitaar) Reggie (basgitaar), Jughead (drums), Betty( tambourine/percussie/gitaar) , Veronica (orgel/toetsen) en o ja, dan had je nog de mascotte: Hot Dog.Maar wie zaten nou achter de band? Het was een groep studiomuzikanten, samengesteld door Don Kirshne. En dat was een heel stel. De meeste mannelijke stemmen werden vertolkt door Ron Dante en de vrouwelijke door Toni Wine. Wine werd later opgevolgd door Donna Marie, die aan het einde op haar beurt vervangen werd door Merle Miller.

En daar weer achter

De achtergrondstemmen werden gedaan door Jeff Barry, Susan Morse, Joey Levine, Maeretha Stewart, Ellie Greenwich, Bobby Bloom en Leslie Miller. Jeff Barry(oftewel Jugghead) zong de basstem.En het houdt niet op. Verder werden de zangers en zangeressen ook weer geback-upt door een rij muzikanten, waaronder gitarist Hugh McCracken, bassisten Chuck Rainey en Joey Macho, toetsenist Ron Frangipane en drummers Buddy Saltzman en Gary Chester.

Deze whole family pakte de grootste hit in Nederland met “Sugar, Sugar” dat de nummer 4 behaalde en 16 weken bleef hangen in de enige echte…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s