Reminded en Rewinded Top 3: Due South of andere richtingen

Due South ,een tv- serie uit de 90’s, krijgt tot op heden aan de lopende band plusjes op tv-sites als IMDB. com. De serie ging over een Canadese Mountie, zijn wolf Diefenbaker en de cynische Amerikaanse agent Vecchio en deze wordt beschouwd als een van de beste series van de 90’s.

Ja, nu en achteraf. Zoals met veel kortlopende series werd  Due South na herhalingen pas cult.  Op het moment dat het voor het eerst op de buis was, bleef de belangstelling namelijk onder het gemiddelde en zo verdween de serie de vergetelheid in. Of eigenlijk ook niet. Maar goed, daarom deze week een top 3 van vergeten acts die met alle windrichtingen wel de vergetelheid in zijn gevlogen. Welke kant op, dat was  in hun glorietijd al bekend.

1. Go (West) – We close our eyes

‘We close our eyes’ was die ene grote hit hier, met op de b-kant de single ‘Missing persons’.  Ze zijn terecht, want duo Go West bestaat nog steeds. Ze gingen, zoals de groepsnaam al aangaf, alleen weer westwaarts naar hun eigen UK.Daar bleven ze nog tot begin 90’s populair, daarna verdwenen ze ook daar uit het zicht.  Dat was niet  zo gek , want frontman en gezicht van de band, Peter Cox verhuisde met nieuwe bestemming Los Angeles nog meer naar het westen.

2.(East) Side Beat – Ride like the wind(1992)

Het nummer was al veel ouder. In 1980 nam Christopher Cross het op ,maar East Side Beat deed iets wat Christopher niet deed: met het nummer de top 40 halen. Maar Cristopher had al iets gedaan wat East Side Beat nooit meer lukte:  nogmaals de top 40 halen.

Of misschien deed de act dat ook wel, de act was namelijk een verzameling van Italiaanse producers onder leiding van Bruno Geurrini die later onder nog veel meer namen opdoken. Vocalist is trouwens  Carl Fanini , geboren in New York, die voor het en met succes in de muziek naar Italië trok.  Naar het oosten dus.

3. Sade – (No ord)inairy love –

Het bizarre is dat er vrijwel geen bands of platen met het woord ‘noord’ of een vertaling ervan in de Nederlandse hitlijsten hebben gestaan. Of deze moeten ook bij mij zo vergeten zijn, dat ik er zelf niet kan opkomen. Nee, het enige waar opkwam was (met erg veel fantasie) een plaat over Feye(noord) of deze van Sade.

Creatief gevonden, al zeg ik het zelf.   Hoe is het eigenlijk met band Sade eigenlijk? Goed, ze bracht  ‘Soldier of love’ uit en trad vorig jaar nog op in Rotterdam als onderdeel van een uitverkochte tournee. De tour eindigde in Australië en daarna ging de band weer noordwaarts, naar het eigen Londen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s