Queen & George Michael – Somebody to love (1993)

In deze aflevering van samenwerkingen geen vervolg meer hebben gehad, deze keer de unieke samenwerking tussen George en de overgebleven leden van Queen en een prachtuitvoering van ‘Somebody to love’. Aanleiding hiervan ligt  natuurlijk bij het overlijden van Freddie Mercury. Hij maakte op 23 november 1991 via een persbericht bekend dat hij Aids had. Amper 24 uur later overleed een van de grootste entertainers uit de muziekwereld.

Freddie Mercury Tribute Concert

Op 20 april 1992 kreeg deze man zijn ode en vond het Freddie Mercury Tribute Concert plaats. Het (tribute)concert stond bol van de unieke samenwerkingen, want dit was een eenmalige kans om de combinatie Axl Rose, Elton John en Queen te zien. Het optreden van Axl’s band Guns N’ Roses met ‘Knocking on heaven’s door’ leverde de band trouwens hun enige nummer 1-hit op in Nederland.

Five Live

Toch wordt nog steeds het optreden van George Michael met Queen gezien als het beste optreden en met name het nummer ‘Somebody to love’. Naar aanleiding daarvan werd besloten alle optredens van George Michael die dag als een soort mini livealbum onder de naam ‘Five Live’ uit te brengen. Naast dit nummer  had George namelijk bijvoorbeeld ook met de toen nog populaire Lisa Stansfield(These are the days of our lives’) opgetreden.

PM Dawn

De EP bestond uit ‘Somebody To Love'(Queen + George Michael ), ‘Killer’,  ‘Papa Was A Rollin’ Stone’, ‘These Are The Days Of Our Lives'(Queen + George Michael & Lisa Stansfield ) en ‘Calling You’. Voor de goede orde, de nummers Killer’ en ‘Papa was a rolling stone’ waren geen nummers van Queen, maar respectievelijk van acts als Adamski/Seal en The Temptations.

Deze werden door PM Dawn (natuurlijk bekend van ‘Set adrift on memory bliss’ ) aan elkaar gemixed voor de videoclip.Op sommige versies was er zelf sprake van ‘Six live’ omdat het buiten de cover van  ‘Calling You’ van Jevetta Steele, ook nog het nummer ‘Dear Friends’ van Queen werd toegevoegd.

Opvolger

De EP werd hier in Nederland in de albumlijst een groot succes en  ‘Somebody to love’ eindigde  in 1993 toepasselijk op een nummer five in de top 40.Volgens velen stond tijdens het optreden op die 20e april 1992 de opvolger van Freddie Mercury op het podium, maar de samenwerking is eenmalig geweest. Queen ging later in zee met Paul Rodgers en recent met Adam Lambert, terwijl  George zich solo recent herpakte  met ‘White light’. The show must go on, maar dat moment in 1992, dat was een kind of magic.

Vastleggen in volledig scherm 4-12-2015 204940

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s