Don Henley- New York minute(1989)


Vooral in de 90’s had je veel comedy’s op tv waarin mensen , die min of meer familie van elkaar waren, door omstandigheden bij elkaar kwamen te wonen. Anders dan in real life, ging dit vanzelfsprekend altijd goed en groeiden ze ondanks tegenstelling van karakters snel naar elkaar toe. Dat het in real life niet zo werkt en bijvoorbeeld een Danny Tanner in real life niet zou functioneren in je Full House , was een detail.

Danny werd gespeeld door Bob Saget en dat is tot op de dag van vandaag een stand up comedian die lichtjaren van zijn karakter in de serie (en later als presentator van ‘America´s funniest homevideos’) staat. Maar het beroemdste exportproduct van deze serie zijn natuurlijk de Olsen Twins, Mary Kate en Asley. Zo doken ze op in allerlei middelmatige films. Een daarvan was laatst nog op tv, ‘New York minute’. Dat noemen ze bruggetjes, want zo kom ik bij Don Henley, lid van The Eagles.

Beruchte datum

Hij bracht in 1982 zijn eerste soloalbum uit, maar zijn grootste succes had hij met het album ‘The end of innocence’ waar ook het nummer ‘New York minute’ op stond. Beide uitdrukkingen kun je linken aan 9/11, maar dat succesvolle album komt al uit de 80’s en werd pas na 11 jaar in 2000 opgevolgd door ‘Inside job’. Jammer voor alle complotdenkers,  dat was geheel toevallig net een jaar voor 9/11.

Nieuwe belangstelling

Over die beruchte  datum gesproken, ‘New York minute’  kwam niet zo gek in 2001 opnieuw in de belangstelling. Elke minuut in je leven kan namelijk ook in New York door grote impact drastisch veranderen ondervonden we.  Of het gebeurt door een klein detail. Zo zouden ze The Eagles ook nooit meer bij elkaar komen. Don Henley was daar zeer kort over geweest :’When hell freezes over’.

Hel bevriest

En hell froze. Giant records besloot namelijk een country tribute album uit te brengen met covers van The Eagles. Een van de deelnemende artiesten, Travis Tritt, had zijn versie van ‘Take it easy’ gemaakt. Voor de video die nog moest worden gemaakt, stond Travis er op dat de originele line-up van The Eagles zijn opwachting zou maken in de video. Dat gebeurde ook en dat leidde tot een nieuwe tour. Dat kan muzikaal dus , ‘het bevriezen van hel’.

Enorme comeback

De belofte van Don werd meteen de naam voor het nieuwe werk, een livealbum met vier nieuwe tracks. Het groeide uit tot een van de grootste comebacks van de 90’s. Toch moesten we nog even wachten op het nieuwe studioalbum van de band, dat kwam er in 2007. Dat album ‘Long road out of eden’bevatte, om de cirkel van deze tekst ook rond te maken, een cover van (surprise en inderdaad ) ‘New York minute’.

In een New York Minute

En zo zie je maar, in een ‘New York minute’  kun je zo van Full House naar The Eagles gaan. Of van Bob Saget naar Don Henley, van een collectief vergeten film naar een klassieker op muzikaal gebied. In een minuut kan alles veranderen. Of in 25 minuten tijdens een sitcom,  afhangend van het probleem. ‘Have mercy’, zou Uncle Jesse hebben gezegd.

Vastleggen in volledig scherm 17-11-2015 073617

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s