Rob ’n ‘Raz feat. Leila K. -Got to Get (1990)

En daar was de rapster Laila El Khalifi, oftewel Leila K. Van Marokkaanse afkomst, maar geboren in Bergsjön, Zweden. Ze scoorde een enorme hit met het illustere duo Rob ‘N’Raz. Zij ontdekten haar bij een talentenjacht en boden haar een contract aan. Dat resulteerde in haar een na grootste hit tot nu toe.:Got to Get. De plaat bereikte de nummer 2 in 1990…

Diva

…en daarna brak ze met het duo. Ze vond dat ze haar opstapje had gehad en ging solo. Haar grote succes met het duo R n´R werd solo inderdaad overtroffen door ‘Open Sesame’ dat ook de nummer 2 haalde maar wel 15 weken in de top 40 verbleef. Daarna leek ze toch weer de hulp van Rob en Raz nodig te hebben, want het succes ging hard achteruit. In plaats daarvan zocht ze de samenwerking met Dr Alban, ook zo’n figuur uit begin jaren’90, en wist ‘Hello Africa’ nog de lijst in te loodsen. Na de plaat ‘Electric’ verdween ze uit het zicht, terwijl ze in 1993 nog een van de best verkopende Europese zangeressen was. Het tij kan keren.

En Rob n’ Raz dan?

What about Robert Watz and Rasmus Lindwall? Lindwall was vooral in de jaren ’80 de bekendste scratcher van Zweden en op elke plaat waar da0t te horen moest zijn werd hij wel voor gevraagd. Na het grootste succes met ‘Got to Get’ kwamen ze in 1993 in de top 40 terug met Clubhopping. Naast Lutricia McNeal(Ain’t that just…) werkten ze ook samen met huidig fitness-goeroe David Seisay onder de naam DLC.

Hey, die is bekend….is dat niet die D-Flex die meedeed op Basic Element’s ‘Touch you right now’ paar jaar geleden ? Ja, inderdaad. Basic Element kon echter het succes van ‘Got to Get’ niet evenaren, maar D-Flex scoorde met het nummer wel zijn grootste hit ooit in Nederland, want Clubhopping bereikte in 1993 net een plaatsje lager.

Vastleggen in volledig scherm 14-11-2015 180209

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s