Les Humphries Singers – Mexico(1972)


Les Humphries Singers was een groep rond de Engelsman Les Humphries. Les had de Edwin Hawkins Singers gezien en hij dacht’Dat wil ik ook!’ Zo geschiedde. Hij verzamelde in thuisplaats Hamburg een hele groep zangers en zangeressen om zich heen.

Klinkt al aardig professioneel, maar het was meer van sing along en heb plezier. En dat hadden ze. Met aanstekelijke samenzang groeide de groep uit tot een van de grootste smaakmakers van de jaren ’70 en scoorde hun bekendste met deze, Mexico.

Naamgever vlucht

Het nummer is oorspronkelijk van Johnny Horton en heette Battle of New Orleans. Dat de groep niet altijd zou blijven bestaan wisten de groepsleden natuurlijk, en velen zijn daarna goed terecht gekomen. Zo zongen verschillende leden later in bekende andere groepen, als Boney M, Silver Convention en Uria Heep.

Dat einde van de groep was niet vanwege open deuren als ‘muzikale verschillen’ of dergelijke, maar door vertrek van de naamgever. Vertrek, het was meer een vlucht. Les had belastingschulden en wist niet hoe snel hij naar Engeland moest vluchten.

To my father’s house

Na het vertrek van Humphries zelf hield de groep dus op te bestaan. De plaat is uitgegroeid tot een van de grootste hits van de jaren’70. Het was de nummer 12 van de jaarlijst van 1972, behaalde de nr 2 en stond 14 weken in de top 40. En toch was het niet hun grootste top40-hit. Dat was To my father’s house uit 1970.

Les overleed op tweede kerstdag 2007 in Londen en zo kwam er dus er helemaal een einde aan het verhaal van Les en zijn bonte gezelschap. Hoewel, in de 00’s was daar nog even die onvermijdelijke reünie. Rest ons de clip dat een staaltje playback is waar Milli Vanilli nog iets van kan leren, maar nevermind, het blijft een leuke plaat.

Vastleggen in volledig scherm 21-11-2015 003258

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s