Sin with Sebastian -Shut up and sleep with me (1995)

In 1995, in de nadagen van Eurodance, dook Sin with Sebastian op. Wie was die gozer eigenlijk? Oh, dat was Sebastian Roth, heel verrassend aan zijn naam te horen een Duitse producer/dancer/ performer enz. Hij deed van alles. Ook optreden. Dat deed hij eerst als duo, maar it takes two en als de andere helft minder gemotiveerd is, dan moet je het maar alleen doen. Dat deed ie en hij vervolgde een mediaopleiding want hij wilde ‘iets’ met videos doen.

Geen Steve, wel Donna

Dat ‘iets’ was niet helemaal duidelijk, maar via een vriend ging hij over tot het mixen van platen. Zijn eerste demo zag al snel het licht en toen begon het gesleep langs allerlei platenmaatschappijen. Bijna drie jaar later had hij beet:Boogie Park Productions hapte toe. Bij de demo bedacht hij de act Sin with Sebastian en combineerde hij waarin hij goed was: performing, dance en het werk als producer. Een echt solo-project is het ook weer niet:op de facebook-pagina wordt de de vrouwelijke stem op het nummer toegeschreven aan ene ‘Steve’. Wie dat is, geen idee, maar in ieder geval niet die meid in de video. Dat is Donna Lynn Bowers.

Sin with Marianne en Tom

Playback of niet, ook hier was het een groot succes. Dus tijd voor een opvolger…ging wat minder makkelijk. Nadat de Eurodance op zijn gat lag, was het tijd voor hem een opvolger te komen en sterker nog:iets nieuws. Hij deed met Duits icoon Marianne Rosenberg een aardige poging met het nummer ‘He Belongs To Me’. Dat was een mash-up van haar bekende nummer ‘Er gehört zu mir’, wat vooral in Mexico nog hoge ogen gooide.

Daarna heeft hij zich lange tijd bezig gehouden met allerlei projectjes totdat hij 2008 de act waarmee hij bekend werd nieuw leven inblaasde. De act was nu weer een duo, omdat het een samenwerking betrof met gitarist Tom Steinbrecher. Dat resulteerde in het nummer ‘Fuck You (I am in Love)’.

Dat had nog een aantal remixes tot gevolg en waar is Sebastian nu mee bezig? Check het hierrr maar…Al met al zijn bovenstaande nummers herhalingsoefeningen geweest van die ene grote hit. Deze dus.
Vastleggen in volledig scherm 8-11-2015 215228

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s